RUSKI KOMUNISTI MENJAJU IMIDŽ: Farmer izlazi na crtu Putinu!
Foto: EPA, Youtube Printscreen

ulazi u trku za predsednika

RUSKI KOMUNISTI MENJAJU IMIDŽ: Farmer izlazi na crtu Putinu!

Planeta -

MOSKVA - Komunistička partija Rusije odlučila je da promeni imidž predstavljajući danas novog kandidata koji će izazvati aktuelnog predsednika Vladimira Putina u trci za izbor novog predsednika Rusije.

Centralna Izborna komisija u Rusiji danas je saopštila da je registrovala Pavela Grudinjina (57), mašinskog inženjera koji već tri decenije vodi farmu na periferiji Moskve kao kandidata Komunističke partije na predsedničkim izborima zakazanim za 18. mart.

Komunistička partija Rusije neočekivano je, umesto dugogodišnjeg lidera Genadija Zjuganova (73), za kandidata na predstojećim predsedničkim izborima, izabrala prilično nepoznatog biznismena Pavela Grudinjina.

Britanska agencija Rojters tada je ocenila da je utisak da komunisti izborom predstavnika mlađe generacije umesto kandidata stare garde žele da prošire politički uticaj.

Iako se očekivalo da će Zjuganov, veteran ruske političke scene, šesti uzastopni put biti kandidat komunista na izborima u martu, partija je izabrala Grudinjina.

Zjuganov je čestitao Grudinjinu na nominaciji na kongresu stranke, objavljeno je u decembru na sajtu Komunističke partije.

Kurir.rs/Tanjug

Foto EPA, Youtube Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track