(VIDEO) MASAKR NA FLORIDI Monstrum Nikolas Kruz: Demoni su mi rekli da ih pobijem!
Foto: AP

ISTRAGA

(VIDEO) MASAKR NA FLORIDI Monstrum Nikolas Kruz: Demoni su mi rekli da ih pobijem!

Planeta -

PARKLAND - Nikolas Kruz (19), koji je u sredu usmrtio 17 i ranio još 15 osoba u srednjoj školi „Mardžori stounmen Daglas“ u Parklandu, nedaleko od Majamija, tvrdi da su mu tuđi glasovi, koje čuje u glavi, rekli da počini masakr.

ABC njuz prenosi, pozivajući se na izvore bliske istrazi, Kruz je tokom ispitivanja rekao da su mu ti glasovi rekli kako da izvrši napad u školi.

- On je te glasove opisao kao demonske i tvrdi da su mu oni rekli šta da radi - rekao je izvor ABC njuza.

Kruzovi poznanici ga opisuju kao problematičnog tinejdžera koji je često upadao u neprilike. Porodica koja se brinula o njemu nakon što je prošlog novembra preminula Linda, žena koja ga je usvojila, kaže da je Kruz bio veoma depresivan i da je išao na terapiju.

- Nikolas nije imao podršku sistema. Kada vam mozak nije dovoljno razvijen, onda ne znate da se nosite s problemima koji su vam nametnuti - rekla je Melisa Meknil, napadačev advokat.

foto: AP

Potvrđeno je da je policija od 2010. do masakra čak 39 puta intervenisala i dolazila u kuću u kojoj je Kruz živeo.

- U pitanju su bili pozivi zbog zlostavljanja, nasilja u porodici, prijave nestanka i problema sa lečenjem mentalno poremećene osobe - saopšteno je iz šerifove kancelarije.

Neimenovani učenik koji je išao s Kruzom u razred kaže da je on bio „psiho koji je voleo da se igra oružjem“. Izbačen je iz škole u kojoj je kasnije počinio masakr zbog tuče s dečkom bivše devojke. Kruz je na Instagramu često postavljao antisemitske poruke, kao i poruke mržnje prema imigrantima, homoseksualcima i Afroamerikancima.

Želi da izbegne smrtnu kaznu

PRIZNAĆE KRIVICU?!

Javni branilac Hauard Finkelstin, koji je po službenoj dužnosti bio dodeljen Nikolasu Kruzu, kaže da će on najverovatnije priznati navode iz optužnice kako bi izbegao smrtnu kaznu u zamenu za doživotnu robiju bez prava na uslovnu slobodu.

- Nema sumnje da je Nikolas ubio 14 učenika i troje profesora u školi. Sada se postavlja samo jedno pitanje: da li će on živeti ili će umreti.

Kurir / E.K.

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE PUŠKA IZ KOJE SU UBIJANA DECA NA FLORIDI! AR-15 omiljena među masovnim ubicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track