KRVAVI RAT KOTORSKIH KLANOVA: Crna Gora prva po broju ubistava u Evropi, a drži još jedan neslavni rekord!
Foto: Printscreen Vijesti

padaju glave

KRVAVI RAT KOTORSKIH KLANOVA: Crna Gora prva po broju ubistava u Evropi, a drži još jedan neslavni rekord!

Crna Gora -

PODGORICA - Veliki broj ubistava i organizovanih likvidacija u Crnoj Gori privuklo je pažnju nekoliko stranih medija koji su izveštavali o krvavom ratu crnogorskih klanova.

Na portalu inteligencefusion.co.uk konstatovano je da Crna Gora u odnosu na broj stanovnika ima izuzetno visoku stopu ubistava, podsećajući da je samo tokom 2016. godine 12 osoba ubijeno u obračunu dva kotorska kriminalna klana. A još više zastrašuje podatak da su tokom poslednje tri godine u obračunu klanova stradale 24 osobe!

Podaci pokazuju da je Crna Gora u odnosu na broj stanovnika prva zemlja u Evropi po broju ubistava počinjenih vatrenim oružjem. Izveštavajući o zemljama čiji građani imaju najviše oružja, prvo mesto u Evropi dodeljeno je upravo Crnoj Gori.

U izveštavanju stranih medija navedeno je da se broj ubistava u Crnoj Gori ove godine nije smanjio. Oni su naveli i da su ubistva počinjena u ratu kotorskih klanova izvršena na najmonstruozniji način, javlja portal CDM.

"Kriminalni klanovi nemaju milosti prema žrtvama, pa ubijaju i mlađe momke i starije ljude, napadaju porodice, a dešavale su se i tragedije u kojima su živote u jednom događaju gubile po dve osobe", navodi se u izveštajima o bezbednosnom stanju u Crnoj Gori.

Kriminolog Velimir Rakočević kaže da su strani mediji napisali ono što je, nažalost, već godinama činjenica.

- Na maloj teritoriji, na kojoj živi nešto više od 600.000 stanovnika, ovaj broj ubistava zaista je veliki. Posebno je alarmantan podatak o broju ubistava koja su počinjena iz vatrenog oružja. Naime, ubistva iz vatrenog oružja nisu samo karakteristična u obračunu klanova, već i prilikom izvršenja drugih ubistava - rekao je Rakočević.

Rat dva najjača kriminalna crnogorska klana, „kavačkog” i „škaljarskog”, u prethodne skoro tri godine odneo je 24 života. Policija proverava da li su još neke likvidacije u Crnoj Gori, ali i u zemljama regiona, posledice sukoba dve kriminalne grupe iz Kotora. Osim u Crnoj Gori, ti klanovi su vršili likvidacije suparnika i u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Prema dosadašnjim istražnim radnjama, policija je sigurna da su u ratu „kavčana” i „škaljaraca” stradali: Goran Radoman, Saša Marković, Goran i Radomir Đuričković, Ivan Lopičić, Srđan Vlahović, Goran Dučić, Goran Biskupović, Miloš Bošnjak, Dalibor Đurić, Đorđe Boreta, Dragan Zečević, Đorđe Sekulović, Radovan Matović Rakela, Ivan Nedović, Niko Roganović, Boško Božović, Milan Peković, Goran Lenac, Aleksandar Stanković i Petar Damjanović.

Takođe, nije isključena ni sumnja da je Božidar Cicmil, koji je pre dve godine likvidiran u Mostaru, takođe žrtva ovog rata, kao i Vlastimir Milošević, koji je ubijen u Beogradu. Ispituje se da li je i Pljevljak Miloje Vojinović, koji je ubijen u bombaškom napadu u blizini Krivog mosta u Podgorici, žrtva ovog sukoba.

Kurir.rs/CdM

Foto printscreen vijesti.me

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Direktor RTB Bor beži iz Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track