DRAMA U SPUŠKOM ZATVORU: Zatvorenici se potukli i pokušali da zapale ćeliju!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Jelena Jovanović

incident

DRAMA U SPUŠKOM ZATVORU: Zatvorenici se potukli i pokušali da zapale ćeliju!

Crna Gora -

PODGORICA - Zatvorenik Marko Pavićević dva puta je pokušao da zapali ćeliju u kojoj boravi.

Prema nezvaničnim saznanjima Pavićević je incident izazvao nakon što su ga, navodno, zatvorski službenici danima maltretirali zbog tuče u kojoj je učestvovao.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) saopšteno je da su prema Pavićeviću primenjena propisana sredstva prinude. Sagovornici iz spuškog zatvora ispričali su da se Pavićević sredinom januara potukao sa zatvorenikom Aleksandrom Markovićem.

Kada su spuški čuvari krenuli da uspostave red, rekao im je da je progutao staklo, zbog čega je odveden u podgorički Klinički centar. Lekari su konstatovali da zatvorenik nije progutao nikakav predmet. Isto se dogodilo i u subotu uveče, kada je stražarima rekao da je progutao žilet kako bi se spasio batina.

“U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, došlo je do fizičkog sukoba u kojem je učestvovalo pet zatvorenika, među kojima je bio i zatvorenik M. P.. Pravovremenom intervencijom službenika obezbeđenja sprečen je dalji fizički sukob između zatvorenika”, odgovorili su iz ZIKS-a 24. januara.

Dodali su da je protiv učesnika sukoba pokrenut disciplinski postupak.

Objasnili su i da su prema Pavićeviću službenici obezbeđenja ZIKS-a 20. januara primenili propisana sredstva prinude, kako bi sprečili zatvorenika da zapali prostoriju. U saopštenju spuškog zatvora dodaje se su netačni navodi da je zatvorenik u dva navrata progutao žilet”, tvrde iz spuškog zatvora.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track