TENZIJE SE NE SMIRUJU: Slovenija šalje protestnu notu Hrvatskoj zbog upada ribara u Piranski zaliv, ali ni Hrvati ne ostaju dužni!
Foto: Printscreen

NAPETO

TENZIJE SE NE SMIRUJU: Slovenija šalje protestnu notu Hrvatskoj zbog upada ribara u Piranski zaliv, ali ni Hrvati ne ostaju dužni!

Hrvatska -

LJUBLJANA - Slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec najavio je da će Ljubljana danas diplomatskom notom da protestuje protiv uplovljavanja hrvatskih ribara iz Savudrije i intervencije hrvatske policije u Piranskom zalivu.

"Diplomatsku notu ćemo poslati u ponedeljak po podne, a s njom će Zagreb biti zvanično upoznat u utorak", kazao je Erjavec za komercijalnu televizijsku stanicu POP-TV.

Prema interpretaciji slovenačke strane, u subotu je došlo do graničnog incidenta u Piranskom zalivu jer su hrvatski ribari uplovili i lovili ribu do polovine zaliva, na području za koje Ljubljana tvrdi da je pod njenim nadzorom.

"Mislim da ti postupci pokazuju veliku nervozu na hrvatskoj strani", kazao je Erjavec, aludirajući na prošlonedeljnu presudu arbitražnog suda koji je Sloveniji dodelio više od tri četvrtine voda u zalivu.

Ranije danas, hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova saopštilo je da će upozoriti Sloveniju diplomatskim putem na neprihvatljivost povrede hrvatskih voda u Piranskom zalivu i pozvati slovenačku stranu da se ubuduće suzdrži od takvog postupanja.

Kurir.rs/tanjug

Foto printscreen youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV) SILA 20 EPIZODA: Raketni sistem koji je oborio američki ponos F - 117A!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track