HRVAT PREDOSETIO SVOJU SMRT NA SAFARIJU: Ostavio jezivu poruku prijatelju pred put!
Foto: Printscreen 24sata.hr

NOVI DETALJI O POGIBIJI LOVCA

HRVAT PREDOSETIO SVOJU SMRT NA SAFARIJU: Ostavio jezivu poruku prijatelju pred put!

Hrvatska -

Posle pogibije hrvatskog lovca Pere Jelinića u Južnoj Africi pokrenuta je istraga, a policija je otkrila neke nove detalje.

Za sada je utvrđeno iz čijeg oružja je ispaljen smrtonosni metak, ali još uvek nije jasno kako je došlo do toga. Lovac s Paga, Pero Jelinić (75), ubijen je u lovu na lavove u Južnoj Africi.

Kako je saopštila policija lovac je pogođen iz vatrenog oružja koje je nosio jedan od hrvatskih lovaca, negovih kolega. U lov na farmu lavova krenulo je više lovaca, među kojima su bila i trojica Hrvata, a jedan od njih je njegov unuk. Navodno se Jelinić umorio i svoje oružje dao svom kolegi iz Hrvatske. Njih dvojica su nastavila potragu za plenom, išli pratili jedan drugog.

Jelinić je išao ispred drugog hrvatskog državljanina kada ga je metak pogodio u rame. On je prebačen u bolnicu gde je preminuo, saopštili su iz južnoafričke policije.

Smrt Jelinića je šokirala Pažane, a jedan od njegovih prijatelja kaže da kao da je predosećao neku tragediju. Ovaj strastveni lovac i sakupljač trofeja, je pre odlaska u Južnu Afriku gotovo izrekoa svoju poslednju želju.

"Ako ga me lav pojede, poslaće makar moju glavu, sahranite je. Pojedite par jaganjaca, setite se Pere i priči je kraj'', rekao mu je on pred put.

Istraga će da utvrdi da li je paški lovac u Africi upucan namerno ili se radi o nesrećnom slučaju.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto printscreen 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track