LOVAC NA NACISTE ODBRUSIO KOLINDI: Zgrožen sam vašim izjavama, očigledno ste ponosni na Pavelića i ostale ustaške zločince!
Foto: Fonet

ZUROF šokiran izjavama hrvatske predsednice

LOVAC NA NACISTE ODBRUSIO KOLINDI: Zgrožen sam vašim izjavama, očigledno ste ponosni na Pavelića i ostale ustaške zločince!

Hrvatska -

Direktor Centra Simon Vizental u Jerusalimu i lovac na naciste Efraim Zurof, zgrožen je izjavama koje je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović dala tokom posete Argentini, kada je poručila da je ponosna na sve generacije Hrvata koje su došle u tu zemlju.

On je tim povodom poslao pismo predsednici Kitarović u kom stoji:

"Poštovana predsednice Grabar-Kitarović, Pišem vam kako bih izrazio svoju zgroženost i kako bih protestovao protiv vaših izjava izrečenih tokom vaše posete Argentini. Prema hrvatskom portalu Index.hr, rekli ste da ste 'ponosni na sve generacije Hrvata koje su došle u Argentinu".

Ako je to tačno, očigledno ste ponosni i na zloglasne ustaške ratne zločince poput Ante Pavelića, Eugena Dide Kvaternika, Dinka Šakića, Nade Šakić, Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Franje Nevistića, da samo nabrojimo neke od ustaša koji su pobegli u Argentinu da bi izbegli kaznu i koji su "delili sudbinu svog naroda tokom bivšeg jugoslovenskog komunističkog režima". Takva izjava je obično prikrivanje jezivih zločina ustaškog režima u NDH i strašna uvreda žrtvama, njihovim porodicama i onima koji su se borili protiv njega."

Kurir.rs/24sata.hr

Foto Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track