(VIDEO) KANONADA SAULA: Furiozni Španci preko Italije do finala EP, za titulu sa Nemačkom
Foto: Reuters

HET-TRIK IGRAČA ATLETIKA

(VIDEO) KANONADA SAULA: Furiozni Španci preko Italije do finala EP, za titulu sa Nemačkom

Fudbal -

Mlada reprezentacija Španije pobedila je Italiju 3:1 (0:0) u Krakovu u polufinalu Evropskog prvenstva.

"Crvena furija" će se u petak u 20:45 na istom stadionu za titulu prvaka "starog kontineta" boriti sa Nemačkom, koja je ranije danas posle penala savladala Englesku.

Španija je važila za favorita u duelu sa Italijom, a taj epitet opravdala je zahvaljući Saulu Nigezu. Ofanzivni fudbaler madridskog Atletika postigao je sva tri gola za "crvenu furiju". Ne zna se koji je bio lepši...

Nigez se prvi put upisao u strelce u 53. minutu, a samo pet minuta kasnije "azuri" su ostali bez isključenog Galjardinija, koji je dobio drugi žuti karton.

Međutim, iako sa igračem manje, Italija je izjednačila u 62. minuta posle solo prodora i snažnog đuta Bernardeskija. Lopta je usput zakačila jednog španskog defanzivca i završila u mreži.

A onda je Nigez još dva puta savladao supertalentovanog golmana Milana Donarumu, u 65. i 74. minutu, posle čega je postalo jasno da će Španija u finale.

Nigez je na EP postigao ukupno pet golova.

Podsetimo, Španija je na ovom šampionatu u Poljskoj bila u grupi sa reprezentacijom Srbije, koju je pobedila 1:0 u utakmici poslednjeg kola, kada je već bila obezbedila plasman u polufinale, pa je igrala sa "drugim" timom.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako je Muta prvi put došao u Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track