(VIDEO) KURIR SPREČIO INCIDENTE: Pogledajte kako su navijači Zvezde i Olimpijakosa sprečeni da dođu na stadion Partizana
Foto: Kurir Sport/Konstantin Radulović

HUMSKA U CRNO-BELOM

(VIDEO) KURIR SPREČIO INCIDENTE: Pogledajte kako su navijači Zvezde i Olimpijakosa sprečeni da dođu na stadion Partizana

Fudbal -

Pisanje Kurira urodilo je plodom, sprečen je dolazak navijača Crvene zvezde i Olimpijakosa na stadion u Humskoj, što bi verovatno dovelo do incidenata velikih razmera.

Kurir je najavio da će pristalice beogradskih i pirejskih crveno-belih u pratnji policije doći na stadion Partizana i ući na ulaz H, odnosno u "kavez" na severnoj tribini tradicionalno rezervisan za gostujuće navijače. Saznavši za to, Grobari su počeli da kuju planove da to spreče. Haos je bio već viđen.

A onda se odustalo od ideje da "bratske" navijačke grupe, Delije i Gejt 7, budu puštene da organizovano dođu u Humsku.

Nekoliko stotina navijača Olimpijakosa doputovalo je u Beograd, ali su u društvu "Delija" sprečeni da odu na utakmicu. Oni su se tokom dana okupili na Adi Ciganliji, a onda preko Senjaka stigli u Bulevar vojvode Putnika, gde su ih zaustavile jake snage Žandarmerije.

Takođe, u glavni grad Srbije doputovali su i navijači solunskog PAOK-a, koji su se našli na tribini kao gosti svoje "braće" Grobara.

UEFA je Partizanu i Olimpijakosu zabranila vođenje navijača na gostovanje na ovom dvomeču i preporučila da savetuju svoje pristalice da ne idu u Beograd, odnosno Pirej. Na ovaj način ispoštovane su odluka i preporuka UEFA.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track