POZAMAŠNA SVOTA NOVCA: Evo koliko će večiti zaraditi od plasmana u Ligu Evrope
Foto: Beta

posle uspeha sledi zarada

POZAMAŠNA SVOTA NOVCA: Evo koliko će večiti zaraditi od plasmana u Ligu Evrope

Fudbal -

Plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, Partizan i Crvena zvezda inkasiraće pozamašnu svotu novca, a dodatnu priliku za zaradom imaće u slučaku dobrih rezultata u grupama.

Srbija prvi put od samostalnosti imaće dva predstavnika u elitnim takmičenjima pod okriljem UEFA, a rivale će saznati danas posle žreba (13H).

Fudbaleri Partizana, u četvrtak, savladali su mađarsku ekipu Videoton u gostima posle sjajne partije (4:0), dok je Crvena zvezda bila bolja pred svojom publikom od ruske ekipe Krasnodar (2:1) i plasirala se u grupnu fazu najmasovnijeg evropskog takmičenja zahvaljujući gola više u gostima.

Ono što je već poznato je kolika je i zarada večitih rivala.

Fudbalski klub Partizan je pre meča sa Videotonom inkasirao 1.000.000 evra, a Crveno-beli su prihodovali 675.000 evra posle elominacije praške Sparte.

Prema zvaničnim podacima iz UEFE, plasman u grupnu fazu Lige Evrope svakom timu donosi 2.600.000 evra, a svaka pobeda u grupi nagrađuje sa 360.000 evra, a svaki bod osvojen 120.000 evra.

Ako Partizan i Crvena zvezda uspeju da budu među dve prvoplasirane ekipe u grupi sleduje im i dobar bonus za uspeh.

"Večiti" su lepo zaradili od Evrope, a ovde nisu uračunate ulaznice, TV prava i sve ostalo što donose utakmice u Evropi.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVOČ: Zvezda i Partizan u Ligi Evropa! Evo zašto treba se hitno treba vratiti u realnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track