STOJKOVIĆ I MATIĆ POZIVAJU NA JEDINSTVO: Protiv Gruzije svi ko jedan!
Foto: EPA

Nemamo pravo na grešku

STOJKOVIĆ I MATIĆ POZIVAJU NA JEDINSTVO: Protiv Gruzije svi ko jedan!

Fudbal -

Fudbaleri Srbije svesni da sve što je urađeno tokom kvalifikacija moraju da potvrde u ponedeljak na stadionu „Rajko Mitić“

Fudbaleri Srbije ispustili su prvu šansu za direktan plasman na Mundijal u Beču, ali Vladimir Stojković i Nemanja Matić ne sumnjaju da će „orlovi“ karakter i snagu pokazati u ponedeljak protiv Gruzije.

foto: Reuters

Iskusni čuvar mreže bio je najbolji igrač reprezentacije u porazu od Austrije u Beču (2:3), što je nedvosmislen pokazatelj o igri Srbije na stadionu „Ernest Hapel“. U ponedeljak je nova meč-lopta za srpski nacionalni tim, kada u Beograd u poslednjoj utakmici kvalifikacija dolazi Gruzija.

- Selekcija Gruzije pokazala je da je kvalitetna. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Ipak, moramo da se revanširamo i odužimo našoj publici. Prirodno je da se dogodi pad. Imali smo toliko perfektnih utakmica tokom kvalifikacija i ne možemo međusobno da se krivimo. Tim smo i moramo da izguramo do kraja, kao i do sada u ove dve godine. Da stegnemo zube, budemo zreli i pobedimo na Marakani - bio je jasan Vladimir Stojković.

Najskuplji srpski fudbaler i član Mančester junajteda Nemanja Matić svestan je da srpske fudbalere u ponedeljak na stadionu „Rajko Mitić“ čeka ogroman pritisak javnosti.

- Pokazala je Gruzija da ume da igra dobro, da iznenadi. Tamo smo ih veoma teško pobedili. Siguran sam ipak da će u ponedeljak samo jedna ekipa postojati na terenu. Za mene lično, sutra je najvažnija utakmica u mojoj karijeri - poručio je Nemanja Matić.

foto: Dado Đilas

Čvršća odbrana

VRAĆA SE MAKSIMOVIĆ

Selektor srpskih fudbalera Slavoljub Muslin za utakmicu protiv Gruzije biće jači za defanzivca Nikolu Maksimovića, koji je odradio jedan meč suspenzije zbog zarađenog crvenog kartona na utakmici s Irskom u Dablinu. Visoki i snažan štoper Napolija trebalo bi da u ponedeljak zauzme svoju poziciju u srcu odbrane, čime bi se Matija Nastasić preselio na levu stranu, dok bi Branislav Ivanović ostao desno. Stefan Mitrović, koji je bio loš protiv Austrije, preseliće se na klupu.

foto: Dado Đilas

Mobilnost

TADIĆ: NEMA STRAHA

Dušan Tadić bio je najbolji srpski fudbaler tokom kvalifikacija, a posle poraza od Austrije poziva na mobilnost protiv Gruzije.

- Nije se uvukao strah u naše redove posle neuspeha u Beču. Želeli smo da posao završimo u petak, ali nismo uspeli. Moramo da pobedimo Gruziju, isto bi bilo i da smo igrali nerešeno. Kako znamo i umemo, moramo da dobijemo tu utakmicu - rekao je Tadić.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas, Reuters, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track