PIKSI ODJAVIO KOKEZU: Svet se smeje! Ko će biti novi selektor Srbije?
Foto: Profimedia

SRBIJA BEZ SELEKTORA

PIKSI ODJAVIO KOKEZU: Svet se smeje! Ko će biti novi selektor Srbije?

Fudbal -

Neće da mu se mešaju u posao. Nisam želeo da preuzmem reprezentaciju u ovom trenutku jer sam oduvek hteo da gradim tim po mom ukusu, izjavio Dragan Stojković

Srbija nije pronašla selektora u Kini, iako se očekivalo da će predsednik FSS Slaviša Kokeza isposlovati „da, pristajem“ od Dragana Stojkovića tokom boravka reprezentacije u gradu Guangdžouu.

Umesto ozbiljnog poslovnog razgovora o angažmanu na Mundijalu sa „orlovima“, Kokezu je dočekala vest da je Piksi pristao na uslove Kineza za produženje ugovora, pa se njihov susret u hotelu „Meriot“ pretvorio u kurtoazno ćaskanje dvojice dobrih poznanika.

To, naravno, nije smetalo prvom čoveku srpskog fudbala da pušta dimne signale o tobožnjoj zainteresovanosti Piksija da kao novi v. d. selektor obavi pripreme i odradi sa reprezentacijom SP u Rusiji.

- Nisam želeo da preuzmem Srbiju u ovom trenutku jer sam oduvek hteo da gradim tim po mom ukusu. Sada sam zadovoljan u Kini, imam sve što mi je potrebno, a i igrači slede moje ideje i napreduju korak po korak. Naredni cilj nam je da se plasiramo na mesto koje bi nas odvelo u Azijsku ligu šampiona, a što se moje budućnosti tiče, ona je povezana s radom u reprezentaciji. Videćemo da li će to biti na klupi Kine ili Srbije, u svakom slučaju, biću spreman za taj izazov - rekao je Piksi, a preneo kineski sajt Sports.eastday.com.

foto: Fonet

Smenjivanje Muslina bez odgovarajuće zamene vraća nam se kao bumerang, direktno u lice. Svet nam se smeje i čudi. Da bar nije rečeno da se raskid saradnje desio zbog nametanja igrača od strane Saveza, možda bismo mogli da se nadamo nekom dobrom i iskusnom selektoru. Ovako, pristaće samo onaj ko za račun para nema problem da ga ceo svet smatra poslušnikom FSS.

Kineska priznanja

Najbolji dolaze iz Guangdžoua

Za najboljeg igrača lige proglašen je Izraelac Eran Zahavi iz Piksijevog tima Guangdžou R&F. On je na 30 mečeva postigao 27 golova i bio najzaslužniji za odličan plasman svoje ekipe. Takođe, najbolji mladi fudbaler (U23), defanzivac Huang, dolazi iz Guangdžoua R&F. Po prijemu priznanja on se zahvalio Srbinu za svoje napredovanje u protekloj takmičarskoj godini.

foto: Profimedia

Marketing pobedio

KANAVARU NAGRADA

Kraj sedmice, u kojoj su ga mnogi videli na selektorskom mestu „orlova“ i u kojoj je postao najplaćeniji srpski trener u istoriji (plata 14 miliona dolara po sezoni), Piksiju nije doneo očekivano priznanje. Na gala večeri u Čungkingu priznanje za najboljeg trenera kineske Superlige dodeljeno je Italijanu Fabiju Kanavaru. U konkurenciji su bili Gregorio Manzano (Guejdžou Hengfeng Džičeng) i Piksi (Guangdžou R&F), koji je završio šampionat sa svega dva boda manje od Kanavara. Samo za pojačanja Kanavarov klub Tjencin Ćuenđen potrošio je preko 150 miliona evra za dovođenje Modesta, Patoa i Vitsela, dok je ceo Piksijev tim vredeo 39 miliona evra.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Profimedia, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track