ODJECI PRVOG MEČA: Đukić o atmosferi na stadionu, treneru Viktorije nije svejedno
Foto: Dado Đilas

OČEKUJU SLIČAN MEČ U PLZENJU

ODJECI PRVOG MEČA: Đukić o atmosferi na stadionu, treneru Viktorije nije svejedno

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da žali zbog primljenog gola u večerašnjoj utakmici sa Viktorijom u Ligi Evropa.

"Sigurno da ostaje žal zbog tog primljenog gola. Ekipa je igrala izvanredno, imali smo svoje šanse. Imali smo dve zrele prilike u prvom poluvremenu, nismo dozvolili protivniku da stvori nijednu šansu. Ostaje žal za tim primljenim golom. Ostaje nam 90 minuta u Plzenju da probamo da pobedimo", rekao je Đukić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Partizan je igrao 1:1 sa Viktorijom u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa.

Đukić je istakao da je veoma zadovoljan igrom i da nema šta da zameri svojim fudbalerima.

"Veoma sam zadovoljan kako smo igrali jer je ekipa igrala tečno, imala posed, dominirala protiv jednog teškog, tvrdog protvnika. Imali smo šanse, jedino ostaje da žalimo jer svi znamo da primljeni gol kod kuće nanosi štete. Nećemo ići da se branimo, da kalkulišemo, idemo da tražimo pobedu", kazao je Đukić.

On je dodao da isključenje Milana Mitrovića remeti ekipu i da misli da je odluka o drugom žutom kartonu bila prestroga.

Đukić je pohvalio atmosferu na stadionu u Humskoj za koju je rekao da je bila "Vrhunska", a da je utakmica bila "prava evropska".

Trener Viktorije Pavel Vrba rekao je da će njegovim fudbalerima biti potrebno mnogo snage da prođu Partizan.

"Posle ovakve utakmice ne može se reći ko je jasan favorit za prolaz dalje. Rezultat 1:1 je za nas veoma obavezujući i videćemo šta će biti. Biće nam potrebno mnogo snage", rekao je Vrba novinarima posle utakmice.

Partizan i Viktorija igrali su u četvrtak uveče 1:1 u Beogradu, u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa.

"Mislim da je utakmica bila onakva kako je moglo i da se očekuje kada se ne igra dva i po meseca. Nismo idealno igrali u prvom poluvremenu, Partizan je imao više šansi, ali imali smo i mi svoje. Drugi deo smo igrali onako kako je trebalo", kazao je Vrba.

On je naveo da u Plzenju očekuje sličnu utakmicu.

"Partizan će morati da da gol, što je naša prednost. Nadamo se i da će naši navijači stvoriti ovakvu atmosferu kakvu smo mi doživeli u Beogradu i da ćemo i mi imati 12. igraća", rekao je Vrba.

Revanš će se igrati u četvrtak u Plzenju.

(Beta, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track