TUGA U SVLAČIONICI

(KURIR TV) PEŠIĆ UTUČEN POSLE PORAZA U MOSKVI: Evo šta je Zvezdin tragičar rekao o promašenoj šansi

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde Filip Stojković rekao je da je crveno-belima žao zbog poraza od CSKA i istakao da je njegov tim nezasluženo eliminisan iz Lige Evropa. Aleksandar Pešić je pustio suzu.

Specijalni izveštač Kurira sa lica mesta Aleksandar Radonić

"Mislim da smo kao tim opet odigrali kako je šef zahtevao od nas. Imali smo šanse kao u prvoj utakmici. Eto, neka bude da su oni... Ne mogu da kažem da su bili bolji, ali neka budu bolji za taj gol koji ih je odveo u osminu finala", rekao je Stojković za Arenu sport.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige Evropa, pošto su večeras u Moskvi izgubili od domaćeg CSKA sa 1:0 u revanš utakmici šesnaestine finala.

Jedini gol na stadionu VEB arena postigao je Alan Džagoev u 46. minutu.

Prvi susret, igran 13. februara na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, završen je bez golova.

"Žao mi je kao i svim momcima u svlačionici što nismo postigli taj gol... Nezasluženo ne idemo dalje, ali okrećemo se prvenstvu i toj borbi za titulu", rekao je Stojković.

"Promašili smo to što nismo smeli da promašimo. Šef nam je rekao: 'Glavu gore, momci, idemo dalje'. Preostaje nam ta borba za titulu u koju ulazimo 200 odsto", dodao je Stojković.

Aleksandar Pešić je promašio jednu od dve velike šanse koje je Zvezda imala.

On se u 80. mintu nije snašao posle centaršuta Srnića.

"Kad se ne da gol, ne može da se prođe. Imao sam šansu za prolaz dalje, ali šta je, tu je", rekao je Pešić.

U svlačionici je posle meča bilo emotivno, pa i suza.

"Jeste bilo emotivno... Idemo dalje. Mogli smo i da prođemo. I ovo je veliki uspeh, ali nismo hteli time da se zadovoljavamo. Sada se okrćemo prvenstvu".

Upitan da li je mogao bolje da reaguje u šansi, odgovorio je:

"Naravno, čim nisam dao gol".

Štoper Vujadin Savić žali za šansama Pešića i Mohameda El Fardua Bena u finišu meča.

"Imali smo dve fantastične prilike, imamo za čim da žalimo. Evropska bajka je gotovo, takva je Božija voja i okrećemo se prvenstvu i Kupu", rekao je Savić i naglasio da hladno vreme ne može da bude opravdanje za poraz.

Savić nije želeo puno da komentariše odluku sudija kod gola CSKA kada je rukom igrao Mario Fernandes.

"Nisam video, čuo sam da je igrao rukom. Ako je tako, onda smo oštećeni. Šta da se radi, ne možemo da se žalimo", zaključio je Savić.

Golman Zvezde Milan Borjan istakao je da je ponosan na svoje saigrače.

"Napravili smo nešto neverovatno što Zvezda nije napravila poslednjih 20 godina. Vratili smo Zvezdu tamo gde joj je mesto. Jeste, postoji žal što smo izgubili jer smo imali šanse, ali to je Evropa, kad ne iskoristiš šanse, kazne te. Ovo je samo jedan korak napred. Sad treba da se okrenemo prvenstvu, da probamo da pobedimo sve utakmice do kraja, da osvojimo titulu i kup i da sledeće godine udjemo u Ligu šampiona", rekao je Borjan.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track