PARTIZAN EKSPRESNO REAGOVAO NA STRELICE IZ NIŠA Vuletić Radničkom: Hvalite se da možete da namestite svaki meč!
Foto: Dado Đilas

SUKOBI U SUPERLIGI NE PRESTAJU

PARTIZAN EKSPRESNO REAGOVAO NA STRELICE IZ NIŠA Vuletić Radničkom: Hvalite se da možete da namestite svaki meč!

Fudbal -

FSS je večitim rivalima oduzeo po dva boda, ali time nije stao na put "verbalnom deliktu".

I danas superligaši "ratuju" preko medija.

Predsednik Skupštine Radničkog Radan Ilić je isprozivao Partizan tvrdeći da se boji da će ga Nišlije prestići, a samo nekoliko sati kasnije na to je iz Humske odreagovao predsednik Vladimir Vuletić.

"Trbohozboračkim rečima, ničim pozvan a još manje vlastan, o Partizanu govori predstavnik kluba, najvećeg ligaškog profitera odluka Disciplinske komisije FSS.

U svom osionom nastupu, u svojevrsnoj taštini praznine, bavi se pravnim opservacijama po onim poznatim stihovima 'imamo stav i kad nemamo pojma”, počeo je Vuletić u svom stilu.

"Ovaj, duhom siromašni glasnogovornik, tvrdi kako sudijske odluke ne treba komentarisati, zaboravljajući da je njegov klub, iz Niša Radnički, to već često činio.

Samo skice radi, 7. aprila 2016. godine, oglasio se ovaj, još jedan u moru doslednih i principijelnih sportskih radnika, govoreći: 'Cela srpska fudbalska javnost je na utakmici 27. kola, Radnički - Novi Pazar, videla da je sudija dozvolio ne rukomet ili odbojku u šesnaestercu gostiju, nego košarku. Nakon svega što se juče dešavalo nepotrebno smo dovedeni u sumnju da iza svega stoje nečasne namere i dela kojima se bave organi van fudbalskog sporta, jer se mimo zelenog terena trasira put u evropsko takmičenje klubovima koji to nisu sportski ostvarili", nastavio je Vuletić.

Osvrnuo se čelnik Partizana i na pobedu Radničkog u Ivanjici.

"To je čovek koji, koristeći potencijal u perfektu, navodi da su oni, da su hteli, mogli da nameste utakmicu protiv FK Javor. Gotovo groteskno zvuči okolnost da se jedan fudbalski funkcioner bahato hvališe svojim volšebnim mogućnostima da, ukoliko samo to poželi, može da namesti svaku utakmicu. Ovo je prava prilika za reakcije jednog drugog doslednog, principijelnog i ultimativnog moralnog gorostasa, oličenog u članu IO FSS zaduženog za regularnost takmičenja.

Međutim, zaključujući ovu neplodnu raspravu, sa zadovoljstvom poručujem, Sremčevim rečima: “Gazda, Radane, ti sa merdiven slaziš a ja se na merdiven tek kačim!”, zaključio je Vladimir Vuletić.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: FSS trenira strogoću. Imaju li ove kazne smisla?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track