BLOG UŽIVO, VIDEO Maksimović: Od početka sam želeo samo u Napoli
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Maksimović: Od početka sam želeo samo u Napoli

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:20 - Mega pobedom počela sezonuKošarkaši Mega Leksa pobedom su počeli novu sezonu u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u Sremskoj Mitrovici slavili protiv Olimpije sa 86:85 (18:25, 20:25, 29:24, 19:11). Najefikasniji u pobedničkom tim u bili su Rade Zagorac i Ognjen Jaramaz sa po 18 poena, Alfa Kaba ubacio je poen manje, dok je Marko Tejić meč završio sa 14 poena. U poraženom timu najbolji je bio Brendon Džeferson sa 21 poenom. Mega je bila u rezultatskom zaostatku veći deo utakmice, a do pobede je stigla u samom finišu meča. Kaba je bio siguran sa linije za slobodna bacanja dvadesetak sekundi pre kraja, a šut za pobedu slovenačke ekipe promašio je Blaž Mesiček. Mega u narednom kolu gostuje FMP-u, dok Olimpija dočekuje Krku.

22:20 - Bajern promenio travu na Alijanc areni

21:50 - Partizan kažnjen 600.000 dinara, Zvezda 150.000 21:00 - Budućnost pregazila Cedevitu

20:30 - Halep i Kvitova u polufinalu VuhanaRumunska teniserka Simona Halep plasirala se danas u polufinale turnira u kineskom gradu Vuhanu, pošto je u četvrtfinalu pobedlia Amerikanku Medison Kiz sa 6:4, 6:2."Bio je ovo važan meč za mene. Znala sam da će biti veoma teško, jer je Kiz veoma jaka i servira veoma dobro. Ali, dobro sam se kretala i uživala sam na terenu", rekla je Halep posle meča.Halep će u borbi za finale igrati protiv Rumunke Petre Kvitove koja je bila bolja od Džoane Konte iz Velike Britanije sa 6:3, 6:4.Ruskinja Svetlana Kuznjecova slavila je protiv Poljakinje Angnješke Radvanske u tri seta - 1:6, 7:6, 6:4."Bila sam sve bolja i bolja kako je meč odmicao. Ona je igrala dobro u prvom setu, a ja se nisam dobro kretala. U drugom setu nisam igrala svoj najbolji tenis, ali sam se borila i pokušavala da preokrenem stvari", rekla je Kuznjecova.Kuznjecova će u polufinalu igrati protiv Dominike Cibulkove iz Slovačke koja je sa 6:3, 3:6 i 6:4 pobedila Čehinju Barboru Stricovu.

19:27 - Prva pobeda Majnca u Ligi EvropeFudbaleri Majnca pobedili su danas u gostima azerbejdžanski Gabalu sa 3:2 u utakmici drugog kola Grupe C Lige Evropa. Majnc je tako stigao do prve pobede u Ligi Evropa, dok je Gabala i dalje bez trijumfa. Golove za Majnc postigli su Jošinori Muto u 41, Džon Kordoba u 68. i Levin Oztunali deset minuta kasnije. Strelci za Gabalu bili su Ruslan Gurbanov i Sergei Zenjov. U drugom meču Grupe C kasnije se sastaju Sent Etjen i Anderleht. Fudbaleri Astane i Jang Bojsa odigrali su bez golova u utakmici Grupe B, tako da su oba kluba upisala prve bodove. U drugoj utakmici te grupe kasnije se sastaju Olimpijakos i APOEL.

19:10 - Godin povređen, propušta meč s ValensijomFudbaler Atletiko Madrida Dijego Godin povredio se na utakmici protiv Bajerna iz Minhena u Ligi šampiona i verovatno će propustiti predstojeću utakmicu protiv Valensije, preneli su danas španski mediji.Godin je istegao ligamente levog zgloba, a Atletiko je saopštio da je urugvajski fudbaler mora na dodatne preglede."Prvi pregledi su pokazali da je Godin istegao ligament na zglobu leve noge. Dodatni pregledi biće odradjeni u narednih nekoliko sati", navodi se u saopštenju Atletika.Atletiko je sinoć pobedio Bajern iz Minhena sa 1:0 u utakmici drugog kola Lige šampiona.U narednom kolu španske Primere madridski klub gostuje Valensiji. Taj meč je na programu u nedelju od 12.00.

18:58 - Predsednik Krotonea: Nikola trener do kraja sezonePredsednik fudbalskog kluba Krotone Rafael Vrena rekao je danas da će Davide Nikola biti trener tog kluba do kraja sezone.Krotone, novajlija u Seriji A, od početka sezone je osvojio samo jedan bod iz šest utakmica, postigao je četiri a primio 14 golova.Italijanski mediji su poslednjih dana spekulisali da će Nikola dobiti otkaz, ali je predsednik kluba danas to demantovao."Nikola će biti trener Krotonea do kraja sezone", rekao je Vrena za italijanske medije.Davide Nikola je na klupu Krotonea seo umesto Ivana Jurića, koji je prešao u Djenovu.

18:23 - Skupština grada Rima podržala predlog da se odustane od kandidature za OISkupština grada Rima podržala je odluku svoje gradonačelnice Virdžinije Rađi da odbaci kandidaturu glavnog grada Italije za organizaciju Olimpijskih igara 2024. Predlog je usvojen očekivano lako, pošto njen pokret koji se protivi vladajućim strukturama zemlje "5 zvezdica" ima većinu u gradskoj skupštini. Za povlačenje kandidature glasalo je 30 odbornika, dok je 12 bilo protiv. "5 zvezdica" ima 29 mesta u većnici od 48. Svih 29 je glasalo za predlog, kao i jedan predstavnik opozicije, dok je šest odbornika bilo odsutno. U konkurenciji za organizaciju Igara 2024. sada su ostali samo Los Anđeles, Pariz i Budimpešta. MOK će o domaćinu odlučiti u septembru 2017.18:00 - Druga žrtva Telegrafovih navoda: Pomoćnik u Barnsliju dobio otkazIstraga britanskog dnevnog lista dovela je danas do drugog otkaza fudbalskom treneru, pošto je asistent u drugoligašu Barnsliju Tomi Rajt otpušten zbog umešanosti u korupciju. Dnevnik Dejli telegraf objavio je ove nedelje tajne snimke razgovora sa trenerima, koji su nudili savete kako da se zaobiđu transfer pravila. Oni su pričali sa novinarima na tajnom zadatku, koji su glumili biznismene. Prvi je platio cenu selektor Engleske Sem Alardajs. Rajt je snimljen kako prima koverat za koji Telegraf navodi da sadrži 5.000 funti. To bi trebalo da bude mito koji mu je lažni azijski biznismen u zamenu za pomoć u smeštanje igrača u klub.Snimak je objavljen u sredu uveče, a Rajt je odmah dobio otkaz."Posle razmatranja odgovora gospodina Rajta na navode u današnjem Dejli telegrafu o kršenju pravila transfera igrača, gospodin Rajt je otpušten. Nismo bili svesni da se takve stvari dešavaju, niti da se dešava bilo šta nelegalno", navodi se u saopštenju Barnslija.

17:33 - Pulen potpisao jednomesečni ugovor sa HimkijemAmerički plejmejker Džejkob Pulen novi je igrač ruskom Himkija, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba.Bivši igrač Cedevite potpisao je jednomesečni ugovor sa ekipom koja će se ove sezone boriti u Evrokupu, a postoji opcija da saradnja bude nastavljena.26-godišnji košarkaš je za hrvatsku ekipu prošle sezone beležio u proseku 13,5 poena, 2,8 asistencija i 2,4 izgubljene lopte, uz 33 odsto uspešnosti u šutu za tri.16:43 - Maksimović: Od početka sam želeo samo u NapoliSrpski fudbaler Nikola Maksimović rekao je da je iz Torina želeo da pređe jedino u Napoli i zahvalio je predsedniku tog kluba što ga je doveo. "Od početka sam želeo samo u Napoli. Želim da zahvalim predsedniku Aureliju De Laurentisu što mi je dao šansu da igram ovde", rekao je Maksimović. Maksimović je poslednjeg dana prelaznog roka prešao u Napoli na pozajmicu, s pravom na otkup ugovora. "Mnogo toga se desilo u avgustu, ali je sada sve to prošlost", dodao je ovaj 24-godišnji štoper. On je u sredu uveče debitovao za novi klub, u pobedi nad Benfikom u Ligi šampiona. "Ovo je bila moja prva utakmica u plavom dresu, za pamćenje", kazao je Maksimović. Reprezentativac Srbije je ušao u igru u 11. minutu, kada je zamenio Raula Albiola.

16:20 - Leverkuzen bez Pohjanpaloa do decembraFudbaler Bajer Leverkuzena Joel Pohjanpalo polomio je kost u stopalu, zbog čega će pauzirati do decembra, saopštio je danas nemački klub. Pohjanpalo se povradio na treningu, dan posle utakmice sa Monakom u Ligi šampiona, a sa rehabilitacijom će moći da počne tek za šest nedelja. Ovaj mladi napadač iz Finske je dao četiri gola na dve utakmice. On je uz Havijera Ernandesa jedini strelac za Bajer ove sezone u Bundesligi.16:00 - Petev srećan što je preuzeo zagrebački DinamoNovi trener Dinama iz Zagreba Bugarin Ivajlo Petev rekao je da njegovu ekipu čeka težak posao, ali da veruje da će se taj fudbalski klub vratiti dobrim rezultatima. "Srećan sam što sam došao u Dinamo. Uvek sam želeo da radim u ovakvom klubu. Moramo mnogo da radimo kako bismo svi bili zadovoljni igrom Dinama i kako bismo imali dobre rezultate. Neće biti lako, ali sam siguran da će se Dinamo vratiti tamo gde pripada", rekao je Petev na predstavljanju. Petev je dodao da je bio "sto odsto siguran" da želi da preuzme zagrebački klub. Govoreći o svom prvom testu, utakmici protiv Hajduka u nedelju, Petev je rekao da se nada da će se igra Dinama popraviti u odnosu na onu iz utakmice protiv Juventusa u Ligi šampiona (0:4) i da će učiniti sve da dobro upozna igru splitskog kluba i da se pripremi za utakmicu. On je naveo da je važno da Dinamo igra kao ekipa.

15:21 - UEFA: Legija kažžnjena mečom bez publike u LŠ i 80.000 evraDisciplinska komislija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas varšavsku Legiju utakmicom bez publike u Ligi šampiona zbog mnogobrojnih incidenata na meču sa Borusijom iz Dortmunda, saopšteno je danas na sajtu. Legija će protiv Real Madrida u trećem kolu elitnog takmičenja biti lišena podrške navijača zbog napada na pristalice Borusije, korišćenja pirotehnike na istoj utakmici, ubacivanja tvrdnih predmeta na teren, rasističkih povika, loše organizacije i blokiranja stepenica. Pored praznih tribina, Legija će u kasu UEFA morati da plati 80.000 evra zbog pomenutih dešavanja.

15:01 - Vaterpolisti Srbije dobili rivale u Svetskoj ligiVaterpolo reprezentacija Srbije u pohodu na petu uzastopnu titulu u Svetskoj ligi igraće u A grupi sa selekcijama Rumunije, Slovačke i Nemačke.Srbija će u prvom kolu, 15. novembra, gostovati Rumuniji. Zatim 6. decembra Nemačkoj i 10. januara reprezentaciji Slovačke. Olimpijski šampioni prvi meč u Srbiji će igrati u četvrtom kolu, 14. februara, protiv Rumunije. Tačno mesec dana kasnije, 14. marta, na programu je utakmica sa Nemačkom, a 11. aprila sa Slovačkom.Domaćin finalnog turnira, koji će se igrati u junu, još uvek nije određen, a novost je da će se utakmice ponovo igrati u terenu dužine 30 metara. U prethodne dve sezone Svetska liga se igrala u terenu kraćem za pet metara.Svetska liga 2016/2017

Grupa „A“: Srbija, Rumunija, Slovačka, Nemačka

Grupa „B“: Holandija, Hrvatska, Francuska, Grčka

Grupa „C“: Gruzija, Italija, Turska, Rusija.

14:25 - Alonso će startovati sa poslednjeg mesta u Maleziji zbog kazneVozač Meklarena Fernando Alonso startovaće sa poslednjeg mesta u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije zbog kazne od 30 pozicija, pošto će danas testirati unapredjen motor. Dvostruki svetski prvak će dobiti kaznu od 30 pozicija na plasman koji ostvari u kvalifikacijama za korišćenje više od dozvoljenog broja delova na Hondinom motoru, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).Alonso će voziti sa unapredjenim motorom na današnjem prvom treningu, pre nego što Honda odluči da li će zadržati motor za drugi trening. Kako se navodi, Honda planira da Alonso vozi sa unapredjenim motorom samo danas, dok će se u subotu i nedelju vratiti na iste karakteristike kao klupski kolega Dženson Baton. Medjutim, nije nemoguće da Alonso i kvalifikacije i trku vozi sa unapredjenim motorom. Vozačima je dozvoljeno da koriste pet od šest sastavnih delova motora, a da ne budu kažnjeni.Kvalifikacije za trku Formule 1 na programu su u subotu od 11 časova po srednjeevropskom vremenu, a trka se vozi u nedelju od 9 časova.

14:07 - Rozberg se raduje borbi sa Hamiltonom na SepanguKišno vreme moglo bi da bude jedina stvar koja može da spreči Mercedes da osvoji treću uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora u Formuli 1 na predstojećoj trci za Veliku nagradu Malezije, u kojoj će Niko Rozberg pokušati da sačuva prednost nad klupskim kolegom Luisom Hamiltonom u generalnom plasmanu.Mercedes ove sezone nije pobedio u samo jednoj trci, kada su se Rozberg i Hamilton sudarili, ali pet trka pre kraja šampionata može da odbrani titulu konstruktora. Mercedes ima 538 bodova, Red Bul je drugi sa 316, a Ferari zauzima treće mesto sa 301 bodom. Na stazi Sepang su uglavnom promenljivi i teški uslovi zbog jake kiše, a prema prognozi, za vikend se očekuje oluja i grmljavina. To bi moglo da ohrabri ekipe Red Bul i Ferari, da mogu da se suprotstave Mercedesu. Rozberg je pobedio u poslednje tri trke u šampionatu i zaostatak od 19 bodova za Hamiltonom, pretvorio je u prednost od osam bodova. "Guramo jedan drugog na stazi, a čak i izvan nje. To je sjajna bitka i sve se računa, na mnogim poljima", rekao je Rozberg.Rozberg nema pobedu na Sepangu, ali to ne bi trebalo da mu predstavlja problem, pošto je ove sezone u pet trka ostvario prve pobede na odredjenim stazama. Hamilton je tokom sezone imao mnogo uspona i padova."Imao sam teških i dobrih nizova i tu se ne razlikujem mnogo od ostalih vozača. Radi se o tome na koji način ćeš to podneti", rekao je trostruki svetski prvak. On je u prošloj trci osvojio treće mesto, uprkos tehničkim poteškoćama na bolidu koje je imao tokom celog vikenda. Hamiton je danas nagovestio da je nezadovoljan."Ako se nešto promeni što ne treba da bude menjano, to može da ima različite efekte. Ima drugih stvari u koje tim može da uloži više truda, ali to je interna stvar", rekao je on. Vozač Meklarena Dženson Baton će u nedelju početi 300. trku, čime se priključio Mihaelu Šumaheru i Rubensu Barikelu. "Kada sam počeo karijeru 2000. godine sećam se da sam razgovarao sa ocem. On je tada pitao dokle će mi trajati karijera a ja sam mu odgovorio: 'Završiću dok ne napunim 30 godina', a evo tu sam u 36. godini. Formula 1 se uvuče u tebe i ne popušta dugo vremena", rekao je svetski šampion iz 2009. godine Baton.

foto: Beta AP
foto: Beta AP

13:26 - Lajović eliminisan u dubluSrpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u četvrtfinalu dubla na turniru u Čengduu, pošto je danas u paru sa Portugalcem Žoaom Sousom izgubio od špansko-poljske kombinacije Pablo Karenjo-Busta/Marijuš Firstenberg 6:3, 6:4. Lajović je juče završio takmičenje u singlu, posle poraza u drugom kolu od Bugarina Grigora Dimitrova 7:6 (7:1), 6:4. Turnir u Čengduu igra se za nagradni fond od 840.915 dolara.

13:19 - Troškovi organizacije OI u Tokiju mogu da premaše 30 milijardi dolaraEkspertska komisija upozorila je da ukupni troškovi organizacije Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine mogu da premaše 30 milijardi dolara ako se ne preduzmu drastične mere smanjenja troškova. Komisiju je osnovala novoizabrana guvernerka Tokija Juriko Koke kao deo širih reformi, pošto je izrazila zabrinutost u vezi sve većih nezvaničnih procena troškova. Do sada je ta komisija pregledala tri od sedam postojećih objekata koje Tokio planira ponovo da izgradi i predložila da se iskoriste postojeće lokacije pre nego novi objekti. Procenjeni troškovi od 30 milijardi dolara su četiri puta veći od procenjenih u vreme kada je Tokio dobio organizaciju Olimpijskih igara, 2013. godine. Organizatori se nisu oglasili, a predsednik Organizacionog odbora Joširo Mori rekao je prošlog jula da bi ukupni troškovi mogli da premaše 20 milijardi dolara, što je skoro duplo više od procenjenih troškova iz 2014. godine. U izveštaju se, izmedju ostalog, predlaže da se takmičenja u veslanju i kanuu pomere iz Tokija i da se renoviraju postojeći objekti za dva sporta. Pripreme za Igre su pogodjene serijom skandala, uključujući troškove i dizajn novog nacionalnog stadiona i navode o korupciji u procesu kandidature.

12:23 - Maksimović: Zadovoljan debijem, bili smo odlični 70 minutaFudbaler Napolija Nikola Maksimović izjavio je zadovoljan debijem i pobedom nad Benfikom (4:2) u Ligi šampiona, istakavši da je fizički spreman za najviše napore. "Bili smo odlični 70 minuta u veoma važnoj utakmici. Posle toga primili smo dva gola jer smo se opustili, ali najbitnije je da smo pobedili", rekao je Maksimović. Srpski defanzivac odigrao je prvi meč sa italijanski tim nakon što je ušao kao rezerva u 11. minutu zbog povrede Raula Albiola. "Odigrao sam prvu utakmicu posle dva i po meseca. Ne osećam se umornim, posebno što smo dali četiri gola. Spreman sam da igram protiv Atalante za vikend", poručio je najskuplji srpski fudbaler u istoriji. Maksimović je u finišu letnjeg prelaznog roka potpisao za Napoli za 29 miliona evra i tako srušio srpski rekord koji su prethodno držali Savo Milošević, Lazar Marković i Nemanja Matić prilikom transfera za 25 miliona. Visoki štoper je prethodno igrao za Torino, Crvenu zvezdu i užičku Slobodu, dok je za reprezentaciju Srbije zabeležio 12 natupa.

Nikola Maksimović, foto: Profimedia
Nikola Maksimović, foto: Profimedia

11:32 - KK Crvena zvezda domaćin kvalifikacionog turnira Evrolige za junioreKošarkaški klub Crvena zvezda biće domaćin kvalifikacionog turnira Evrolige za juniore, od 24. do 26. februara 2017. godine u Beogradu. Kako se navodi na sajtu Zvezde, čelnici Evrolige danas su saopštili spisak timova, koji će tokom februara u Beogradu igrati za plasman na završni "ANGT" turnir juniorske Evrolige u Istanbulu. Na turniru će učestvovati igrači rodjeni 1999. godine i mladji, a od klubova tu su sarajevski SPARS, Partizan, Stelazura akademija iz Rima, Porše košarkaška akademija Ludvigzburg iz Nemačke, beogradska Mega Bemaks, češka akademija Get Beter iz Praga, Makabi iz Tel Aviva i domaćin turnira Crvena zvezda. Evroliga će naknadno objaviti raspored i format turnira.

11:00 - Janković eliminisana u osmini finala turnira u VuhanuSrpska teniserka Jelena Janković nije danas uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Vuhanu pošto je izgubila od 21. teniserke sveta Čehinje Barbore Stricove u tri seta, 6:1, 4:6, 5:7. Janković, 39. teniserka sveta je lako za manje od pola sata osvojila prvi set, dozvolivši protivnici da osvoji samo jedan gem, ali je u nastavku meča sedam puta izgubila svoj servis i posle dva sata i 20 minuta završila takmičenje na turniru. Stricova će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice duela sunarodnice Karoline Pliškove i Dominke Cibulkove iz Slovačke.

10:44 - Troicki u četvrtfinalu turnira u ČengduuSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira u Čengduu pošto je pobedio 36. tenisera sveta Kipranina Markosa Bagdatisa u tri seta, 6:3, 4:6, 6:2. Troicki, 32. igrač sveta pobedio je za sat i 45 minuta. On je pet puta oduzeo servis Bagdatisu, koji je napravio tri brejka. Šesti nosilac na turniru Troicki će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela drugog nosioca Australijanca Nika Kirjosa i Kevina Andersona iz Južne Afrike. Srpski teniser do sada nije igrao sa 15. igračem sveta Kirjosom, dok je protiv 45. na ATP listi Andersona igrao tri puta i ostvario jednu pobedu i to u njihovom prvom duelu 2011. godine na turniru u Vašingtonu (6:3, 6:3). Anderson je ove godine pobedio Troickog na Mastersu u Kanadi (7:6, 6:3) i prošle godine na turniru u Akapulku (3:6, 6:3, 6:3).

Viktor Troicki, foto: Profimedia
Viktor Troicki, foto: Profimedia

10:03 - Karasko: Često smo pogađali okvir gola, sada smo imali srećeFudbaler Atletiko Madrida Janik Fereira Karasko, tvorac trijumfa nad minhenskim Bajernom u Ligi šampiona, rekao je da je njegov tim imao sreće i da mu se protiv Nemaca vratilo za neke prethodne utakmice. Atletiko je i drugu godinu zaredom savladao bavarski tim na Visente Kalderonu, identičnim rezultatom 1:0, i posle Saula Njigeza, čovek odluke sada je bio Karasko golom u 35. minutu."Imao sam sreću da se lopta posle mog šuta od stative odbila u mrežu. Često smo ove sezone pogađali okvir gola, ali je protiv Bajerna ušla. Posle vođstva smo se branili, ali to je normalno kada protiv sebe imate Bajern. Najvažnije je da smo izdržali", rekao je Karasko posle meča. Sjajno belgijsko krilo poručilo je da očekuje još bolje rezultate "jorgandžija" u nastavku sezone."Naporno radimo da svaku utakmicu igramo sve bolje, verujem da će tako biti", izjavio je Karasko. Atletiko posle dva kola D grupe Lige šampiona drži prvo mesto sa šest bodova, a u narednom gostuje Rostovu.

Janik Fereira Karasko, foto: AP
Janik Fereira Karasko, foto: AP

09:00 - Grupa D: Atletiko nadigrao Bajern u derbiju kolaFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su danas na svom stadionu Bajern Minhen sa 1:0, u derbiju drugog kola Lige šampiona.Strelac je bio Janik Fereira Karasko u 35. minutu.Atletiko je bio bolji, a u 84. minutu je propustio priliku da zabeleži ubedljiviju pobedu, pošto je Antoan Grizman promašio penal.Španski klub je prvi na tabeli Grupe D sa šest bodova, Bajern je drugi sa tri, dok PSV i Rostov imaju po jedan.Rostov i PSV su u Rusiji igrali nerešeno 2:2. Dvostruki strelac za domaćina bio je Dmitrij Poloz u osmom i 37. minutu, a golove za goste dali su Davi Proper u 14. i Luk De Jong u nadoknadi poluvremena.PSV je u 56. minutu propustio šansu za pobedu, pošto je De Jong promašio penal.

08:41 - Grupa C: Barselona preokretom do pobede, kiks SitijaFudbaleri Barselone pobedili su danas Borusiju Menhengladbah posle preokreta u gostima sa 2:1, u drugom kolu Grupe C Lige šampiona.Barselona, koja je igrala bez najboljeg igrača Lionela Mesija zbog povrede prepona, neočekivano je gubila od 34. minuta golom Torgana Azara, ali je u drugom poluvremenu izborila pobedu.Strelci su bili Arda Turan u 65. i Djerar Pike u 74. minutu.Barselona je pobedom izbila na prvo mesto na tabeli, tako što je iskoristila kiks Mančester sitija, koji je u Glazgovu igrao nerešeno 3:3 sa Seltikom.Siti se "izvukao", pošto je tri puta gubio u Škotskoj.Prednost Seltiku donosili su Musa Dembele u trećem, Rahim Sterling autogolom u 20. i ponovo Dembele u 55. minutu, dok je engleski klub izjednačavao golovima Fernandinja u 12, Sterlinga u 28. i Nolita u 55.Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov igrao je celu utakmicu za Siti, na poziciji štopera.Seltik je remijem došao do trećeg mesta na tabeli sa bodom, dok je Borusija poslednja bez učinka.

08:20 - Grupa B: Napoli ubedljiv, remi Bešiktaša i DinamaFudbaleri Napolija pobedili su večeras na svom terenu portugalsku Benfiku sa 4:2 u utakmici drugog kola Grupe B Lige šampiona.Posle pobede nad Dinamom iz Kijeva u prvom kolu, italijanska ekipa je stigla do novog trijumfa u najjačem evropskom takmičenju. ; Mrežu Benfike "načeo" je Marek Hamšik u 20. minutu, na 2:0 povisio je Dris Mertensa u 51, da bi Arkadijuš Milik tri minuta kasnije bio precizan iz jedanaesterca. Četvrti gol za Napoli, a svoj drugi na meču, postigao je Mertens u 58. minutu. ; Golove za Benfiku postigli su Gonsalo Guedeš u 71. i Eduardo Salvio četiri minuta pre kraja meča.Srpski fudbaler Nikola Maksimović debitovao je za Napoli. On je u igru ušao u 11. minutu kada je zamenio Raula Albiola i tako zabeležio prvi nastup za Napoli od kako je krajem agvusta stigao u taj klub iz Torina.Fudbaleri Bešiktaša i kijevskog Dinama su u Istanbulu odigrali nerešeno 1:1. ; Turska ekipa povela je golom Rikarda Kvarežme u 29. minutu iz slobodnog udarca, a izjednačenje Dinamu doneo je Viktor Cigankov u 65. minutu.U trećem kolu Napoli dočekuje Bešiktaš, a Dinamo na svom terenu igra protiv Benfike.

08:05 - Grupa A: Pobede Arsenala i PSŽ-aFudbaleri Arsenala pobedili su večeras u Londonu ekipu Bazela sa 2:0 u utakmici drugog kola Grupe A Lige šampiona.Arsenal je do prve pobede u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona stigao golovima Tija Volkota u sedmom i 26. minutu.Oba pogotka Volkot je postigao posle asistencija Aleksisa Sančesa. Sančes je prvo u sedmom minutu ubacio loptu s leve strane, a Volkot je glavom poslao u mrežu, a potom su njih dvojica kombinovali po desnoj strani, a Volkot je tu akciju završio novim golom.I Pari Sen Žermen je upisao prvu pobedu, pošto je večeras u Razgradu pobedio Ludogorec sa 3:1.Bugarski šampion je poveo golom Natanaela u 16. minutu iz slobodnog udarca, ali je PSŽ potom preokrenuo rezultat.Preokret je započeo Blez Matuidi, koji je u 41. minutu izjednačio na 1:1, a pobedu PSŽ-u doneo je Edinson Kavani golovima u 55. i 60. minutu.Ludogorec je imao veliku priliku da unese neizvesnost u meč, ali Kosmin Moti u 59. minutu nije iskoristio jedanaesterac.U trećem kolu Arsenal dočekuje Ludogorec, a PSŽ ekipu Bazela.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track