Sale Đorđević: Hvala igračima, sve ih mnogo volim
Foto: Kurir Štampano

Selektor ima ogromnu veru u naš tim

Sale Đorđević: Hvala igračima, sve ih mnogo volim

Košarka -
Selektor još u Granadi ulio strahovito samopouzdanje košarkašima Srbije
1 / 3 Foto: Kurir Štampano

Zasvirala je tema iz „Otpisanih“

pre početka utakmice s Brazilom, možda probudila inat u našim momcima. Četrdeset minuta kasnije pokazali su celom svetu da nisu otpisani i autsajderi. Srbija je ponovo zemlja košarke, ponovo Sale nacionale diriguje našom četom, ali ne kao igrač.Možda zvuči nestvarno, ali „orlovi“ imaju ogromnu šansu da osvoje medalju na Svetskom prvenstvu, prvu posle zlata u Indijanapolisu 2002.- Da se ne lažemo, ovo je dobar rezultat. Pobeda u ozbiljnoj utakmici koju smo odigrali s velikom koncentracijom i pameću. To mi daje snagu i elan da i dalje gradimo nešto i ostavimo trag ovde. Došli smo do onoga što smo svi priželjkivali. Košarka je u Srbiji nešto više od sporta i moramo imati ovakav odnos prema dresu i utakmicama - rekao je Đorđević. Bila je ovo najinteligentnija igra Srbije do sada, sa malo izgubljenih lopti, nerezonskih poteza.

- Veliko hvala igračima za srce, borbenost, pamet... Odigrali su sjajno. S velikom partijom Teodosića, koji nas je znanjem, pameću i umećem poveo ka sigurnoj igri. I svi ostali su dali pun doprinos. Sve bih ih pohvalio, sve ih volim - izjavio je selektor. Pola u šali, pola u zbilji, dodao je da su svi potpuno zadovoljni, osim njega. Poznat je kao perfekcionista.- Već razmišljamo o narednoj utakmici. Nemamo strah, ja sam igračima u Granadi posle poraza od Španije rekao: „Videćete, ponovo ćemo igrati s njima. Jer ako želiš da budeš najbolji, moraš da igraš i pobediš najbolje. Da li ćemo to uspeti, niko ne zna, ali niko nam ne brani da to pokušamo - zaključio je Sale, naivno verujući da će Španci sačuvati svoju nepobedivost.

Ministar UdovičićSVE JE LAKŠE SA SALETOMČestitam momcima na sjajnoj igri i plasmanu u polufinale. Ovakvom ubedljivom pobedom pokazali su da ništa nije nemoguće kad se ima dobar plan i vera u sebe. Cela Srbija je uz njih u želji da i u narednoj utakmici ponove ovaj uspeh. Sa Saletom Đorđevićem na čelu srpska košarka polako, ali sigurno ponovo ide ka mestu koje je zauzimala u prošlosti - rekao je Udovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track