ĆALCI, RED JE NA NAS: Sinovi naših asova stasali za reprezentaciju

Trojka

ĆALCI, RED JE NA NAS: Sinovi naših asova stasali za reprezentaciju

Košarka -

Filip Rebrača, Saša Stefanović i Đorđe Šljivančanin dobili šansu da zaigraju za nacionalni tim kao nekad njihovi očevi Željko, Ljubiša i Slobodan

Kakav otac, takav sin! Naslednici poznatih srpskih košarkaša već su toliko stasali da kucaju na vrata reprezentacije!Filip Rebrača, Saša Stefanović i Đorđe Šljivančanin pojavili su se na okupljanju američkih studenata koje Košarkaški savez Srbije organizuje prvi put u istoriji. Osnovna ideja je da se svima da podjednaka šansa da obuku dres nacionalnog tima, a najbolji će učestvovati na Univerzijadi i Evropskom prvenstvu za mlade.

Filip Rebrača sin je proslavljenog asa Željka Rebrače, otac Saše Stefanovića - Ljubiša, nastupao je za Crvenu zvezdu, baš kao i otac Đorđa Šljivančanina - Slobodan.Da li ti otac pomaže u karijeri i na koji način?Rebrača: Pošto studiram u SAD, često se čujemo i pita me kako treniram i na če mu najviše radim. Kada dođe u Denver, posveti mi sve svoje vreme kako bih napredovao uz njega.Stefanović: Naravno, non-stop je uz mene, kao i brat. Često mi daje savete, ne propušta nijedan moj trening ni utakmicu.Šljivančanin: Otac mi po stotinu puta govori istu stvar dok je ne ispravim. Veoma se trudi oko svakog detalja koji treba da popravim.Veruješ li da možeš da nadmašiš oca?Rebrača: Trudiću se, ali moj otac je imao sjajnu karijeru i teško je dostići njegove visine. Ipak, volim izazove.Stefanović: Daću sve od sebe, naravno.Šljivančanin: Otac je bio odličan košarkaš i bilo bi super kada bih uspeo da budem još bolji.Kako ocenjujete potez KSS da organizuje kamp za naše američke studente?Rebrača: Prava stvar, moj tata se oduševio i baš mu je drago.Stefanović: Hvala Savezu što je prvi put organizovao ovako nešto, mnogo nam znači.Šljivančanin: Pridružujem se pohvalama, a na nama je da se pokažemo.

Inicijator akcije Igor RakočevićBUDUĆNOST SRPSKE KOŠARKEPotpredsednik KSS Igor Rakočević jedan je od inicijatora ideje da se na tlu Amerike okupe naši najbolji studenti i tako im se ukaže šansa da se dokažu za reprezentaciju.- Imamo fantastične uslove, momci pokazuju ogromnu želju da se pokažu i nametnu trenerima, a ja želim da zahvalim predsedniku Saveza Predragu Daniloviću, koji je verovao u našu odluku da se ovaj kamp organizuje i dao nam podršku. Najviše će profitirati srpska deca i naša košarka, a na nama iz KSS je da im to olakšamo i omogućimo - rekao je Rakočević.

Predrag Gajić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) KURIR JEDINI DOČEKAO NIKOLU JOKIĆA: Srpski košarkaš se vratio iz Amerike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track