Ima neka tajna veza

(KURIR TV) STEFAN MARKOVIĆ: Svaki put kad mi žena zatrudni ja osvojim medalju

Rio 2016 -

Njegov učinak možda nije u prvom planu kod običnog navijača, ali nema košarkaškog stručnjaka koji neće u prvi plan staviti učinak Stefana Markovića.

Neumorni plejmejker srpskog tima bio je i protiv Australije na svakom deliću parketa, dobro branio najbolje igrače protivničkog tima, asistirao, poentirao... Po završetku polufinalnog meča, Marković je otkrio jedan detalj iz porodičnog života.

"Svaki put kad mi je žena trudna osvojimo medalju. Bilo je svetsko srebro, nadam se da će sada biti neko zlato!"

Marković je o utakmici protiv Australije rekao.

"Šta je bilo ključno? Na sastanku prvo što smo pričali i prvo što smo gledali je njihov napad, rekli su nam da smo za prvi meč primili 50 poena na kontre i ofanzivni skok, pravili neke greške pre bonusa. Shvatili smo ozbiljno kako da se igra sa njima, što je bitno, nismo branili 20 razlike. Sale i Teo su nam rekli da napadnemo, ne branimo ništa. Odigrali smo perfektnu utakmicu. Pravi meč u pravo vreme. Timski smo ih zaustavili, spustili na ovoliko poena, postigli su 14 poena u prvom poluvremenu, što je fenomenalno, a inače postižu po 90 na utakmici", istakao je Marković.

Za njega će duel sa Amerikancima u borbi za zlatnu medalju imati posebnu važnost.

"Ustajao sam da gledam kao klinac mečeve sa SAD, hvala Bogu da imam svoje dete da gleda te utakmice i da ja igram. Stvarno je čast biti deo ovoga od prvog dana. Prolazili smo kroz sve i svašta, bilo je teških faza ali smo se držali. Žao mi je što nema Nemanje Bjelice sa nama, veliki pozdrav za mog brata", naglasio je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track