Peđa Krstin za Kurir: Nole zrači dobrotom
Foto: Jevtic

Intervju, srpski teniser oduševljen prvim reketom sveta

Peđa Krstin za Kurir: Nole zrači dobrotom

Tenis -
Najteže mi je bilo da od reči „ugursuz“, „tranzistor“, „pantljičara“, „satara“, „ovaploćenje“ i „toranj“ sklopim smislen govor, otkriva mladi as

Ni posle dve nedelje od briljantne pobede Srbije nad Hrvatskom u prvom kolu Dejvis kupa mladog tenisera Peđu Krstina (20) ne napuštaju euforija i osećaj zadovoljstva što je ispunio dečački san. Iako nije imao priliku da na terenu pred kraljevačkom publikom pokaže šta zna s reketom, mladi teniser je presrećan što mu je selektor Bogdan Obradović omogućio da, kako kaže, obuče najdraži dres.Kakve uspomene nosite iz Kraljeva?- Poziv selektora za mene je jedna od najvažnijih stvari u dosadašnjoj karijeri. Biti deo srpske teniske reprezentacije prava je privilegija. Pružila mi se prilika da osetim pobednički mentalitet koji krasi moje starije saigrače, ali i da ponešto naučim od Noleta, Zikija, Viktora i ostalih - rekao je Krstin.Jeste li naučili nešto?- Kao najmlađem teniseru, pružili su mi pregršt saveta vezanih za teren, ali i van njega. Srećan sam što sam nedelju dana bio u društvu velikih asova, a pre svih Novaka Đokovića.Može li reprezentacija Srbije do druge „salatare“?- Mislim da može. Imamo dobar tim, sastavljen od vrhunskih igrača. Predvodi ih prvi reket sveta. Svi su silno motivisani. Očekujem da se „orlovi“ neće zaustaviti dok ponovo ne osvoje „salataru“.Da li ti je Nole pružio neki savet i koliko ti to znači?- Za mnoge mlade igrače san je da budu u društvu takve teniske i ljudske gromade. Nole zrači dobrotom i pozitivnom energijom. Rekao mi je da mogu da postanem dobar igrač i da za mene ne postoje granice. Ulio mi je dodatno samopouzdanje, koje će mi dobro doći ove sezone.Da li ti je drago što si duhovitim govorom u Kraljevu nasmejao Srbiju?- Sada je lako o tome govoriti, ali verujte da mi na svečanoj večeri uoči meča između naše i hrvatske reprezentacije nije bilo lako. Trebalo je šest potpuno nepovezanih reči koje su mi dali saigrači i selektor uklopiti u smislen govor.Kako je bilo?- Videli ste kako je to zvučalo (smeh). Nole mi je dao „ugursuz“, a Ziki reč „tranzistor“. Viktor je podmazao s „pantljičara“, Krajinović „satara“, dok su se Bozoljac i Obradović opredelili za reči „toranj“ i „ovaploćenje“. Znatno lepši i lakši bio je provod s drugovima iz reprezentacije nakon ubedljive pobede - otkrio je Krstin.

PlanoviUĆI U 150 PRVIH NA SVETUKakvi su ti planovi?- Očekuje me fjučers u Tunisu. Trenutno sam na 255. na ATP listi, a planiram da ove godine popravim plasman i pokušam da se nađem među 150 najboljih na svetu. Mislim da su moji teniski planovi realni.Spreman za debiZA SRBIJU STO POSTOKada ćeš na terenu odigrati prvi Dejvis kup meč za „orlove“?- Nadam se uskoro, možda već sledeće godine. Spreman sam sto posto za debi na terenu. Ako se to desi i ranije, mojoj sreći neće biti kraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track