OVO NIKO NIJE OČEKIVAO - ŽESTOK ŠAMAR ZA JOKIĆA I EKIPU! Denver doživeo KATASTROFU na svom terenu, Minesota PONIZILA šampiona!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

polufinale zapada

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO - ŽESTOK ŠAMAR ZA JOKIĆA I EKIPU! Denver doživeo KATASTROFU na svom terenu, Minesota PONIZILA šampiona!

Košarka -

Novi brejk Minesote - aktuelni šampion je na kolenima! Košarkaši Denver Nagetsa doživeli težak poraz pred svojim navijačima (106:80) u drugom meču polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige.

Posle dva poraza na domaćem terenu Nagetsima će biti potrebno neviđeno čudo da naprave preokret u seriji i nastave pohod ka tituli.

Minesota je stekla ogromnu prednost, vodi 2:0 u seriji i imaće priliku da u Mineapolisu, pred svojim navijačima, u naredne dve utakmice završi posao i obezbedi plasman u veliko finale Zapada.

U najgorem mogućem trenutku Nagetsi su prikazali verovatno najlošiju partiju u sezoni. Nisu postojali na terenu na ovoj utakmici. Od samog starta Minesota je kontrolisala dešavanja na terenu, sjajnom i čvrstom odbranom potpuno neutralisala napad domaćina i već u prvom poluvremenu stekla ogromnu prednost koju je rutinski održavala do kraja meča. Očajni procenti šuta, veliki broj izgubljenih lopti skupo su koštali Nagetse, kojima će biti potrebno neviđeno čudo da naprave preokret u nastavku serije i izbore plasman u finale Zapadne konferencije.

Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je blizu novog trip-dabl učinka. Utakmicu je završio sa 16 poena (5/13 šut iz igre), 16 skokova i osam asistencija, ali i četiri izgubljene lopte. Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Eron Gordon sa 20 poena, a dvocifren učinak imao je i Džastin Holidej koji je meč završio sa 13 poena. Razočaravajuću partiju pružio je Džamal Marej koji je upisao samo osam poena uz šut iz igre 3/18.

U pobedničkom timu najefikasniji bili su Karl Entoni Tauns i Entoni Edvards sa po 27 postignutih poena.

Serija se sada seli u Mineapolis, naredni meč na programu je u subotu od 03.30 po našem vremenu.

DENVER - MINESOTA

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

KRAJ! Ubedljiv poraz Nagetsa! Denver - Minesota 80:106, Timbervulvsi vode 2:0 u seriji!

78:104 za Minesotu - Meloun je povukao startere na klupu. Klupa Minesote slavi ubedljiv trijumf.

75:99 za Minesotu - Razočarani avijači napuštaju dvoranu, prazni se "Bol arena"

70:95 za Minesotu - Privode posao kraju igrači Minesote na ovoj utakmici - 25 razlike na nešto manje od šest minuta pre kraja meča. Katastrofalan šut Mareja na ovoj utakmici 3/17.

65:87 za Minesotu - Gosti rutinski čuvaju prednost. Igrači Denvera nemaju rešenje u napadu.

Jokić i Marej ostali na klupi na startu poslednje deonice.

Treća četvrtina:

Kraj treće deonice, Denver - Minesota 60:82!

58:80 za Minesotu - Nova trojka Holideja, treća na ovom meču. Denver pravi seriju 8:0 i smanjuje zaostatak.

54:80 za Minesotu - Gosti i dalje čuvaju visoku prednost.

50:78 za Minesotu - Posle novih poena Jokića, na pet minuta pre kraja treće deonice, trener Minesote zatražio je prvi tajm-aut na ovom meču.

41:73 za Minesotu - Vukovi se ne zaustavljaju, 32 poena prednosti imaju u Bol areni i Meloun je prinuđen da zatraži tajm-aut.

41:68 za Minesotu - U ovim moentima Jokić je jedina svetla tačka Denvera. Četiri vezana poena srpskog centra, 12 poena ima Nikola.

37:66 za Minesotu - Potpuno nemoćno deluje Denver na terenu. Karl Entoni Tauns nastavlja sa sjajnom partijom, 22 poena centra Minesote. Nagetsi ne mogu da se "sastave".

Počelo je drugo poluvreme.

Aktuelni šampion odigrao je verovatno najgore poluvreme od starta sezone. Minesota je od starta kontrolisala dešavanja na terenu, sjajnom i čvrstom igrom u odbrani potpuno neutralisala napad Nagetsa i zasluženo stigla do velike prednosti. Očajni procenti šuta (14/43 iz igre) i veliki broj izgubljenih lopti skupo su koštali Denver, koji će morati da napravi neviđeno čudo u drugom poluvremenu kako bi izbegao poraz na ovom meču.

Najefikasniji u ekipi Nagetsa bio je Eron Gordon sa 15 poena, Nikola Jokić je u prvom poluvremenu zabeležio osam poena, šest skokova i sedam asistencija, ali i četiri izgubljene lopte. Džamal Marej je ubacio samo dva poena uz kriminalan šut iz igre 1/10.

U ekipi Minesote blistali su Karl Entoni Tauns i Entoni Edvards. Tauns je već ubacio 20 poena, dok je Edvards dodao 16.

Druga četvrtina:

Kraj prvog poluvremena! Denver - Minesota 35:61!

33:61 za Minesotu - Odavno ovako neko nije nadigrao Denver u jednom poluvremenu. Natetsi imaju čak 11 izgubljenih lopti!

30:54 za Minesotu - Šampion deluje potpuno razbijeno! Majk Meloun je ponovo morao da zatraži tajm-aut, njegova ekipa ne postoji na terenu.

28:45 za Minesotu - Nezaustavljiv je Karl Entoni Tauns, 18 poena ima centar Minesote.

22:39 za Minesotu - Džamal Marej je uspeo da prekine strašnu seriju gostiju od 15:0.

20:36 za Minesotu - Prednost Minesote raste iz minuta u minut. Timbervulvsi igraju sjajnu odbranu na ovom meču. Denver u ozbiljnom problemu!

Počela je druga deonica.

Prva četvrtina

Kraj prve deonice, Denver - Minesota 20:28. Minesota je ponovo bolje otvorila meč, loše realizacija Nagetsa u napadu. Loša igra spoljne linije Denvera, Marej četvrtinu završio bez poena.

20:28 za Minesotu - Poslednji minut prve četvrtine. Najveća prednost za Minesotu, koja igra sjajnu odbranu na Jokiću. Udvajaju odlično srpskog centra, koji već ima tri izgubljene lopte.

22:17 za Minesotu - Posle nove trojke Gordona, Edvards postiže poene uz kontakt. Besan je trener Majk Meloun na sudije, jer smatra da je as Minesote faulirao u napadu Koldvela-Poupa. Tajm-aut.

14:18 za Minesotu - Gordon je sjajno ušao u utakmicu, već 10 poena ima iskusni as Nagetsa. Zanimljivo, samo su on i Jokić ubacivali poene za Nagetse.

8:11 za Minesotu - Sjajan početak meča. Karl Entoni Tauns pravi ozbiljne probleme Nagetsima od samog starta, već je ubacio sedam poena. Sa druge strane, Jokić i Gordon imaju po četiri poena.

Utakmica je počela!

Uoči meča:

Minesota bez Gobera!

Vukovi ne mogu na ovom meču da računaju na sjajnog centra Rudija Gobera. Francuz je postao otac, pa se vratio u Mineapolis kako bi bio uz devojku i svoju tek rođenu ćerkicu.

Veliki hendikep za Minesotu.

Jokić na zagrevanju!

Posle šokantnog poraza na pred svojim navijačima na startu serije, Nagetsi ne smeju da dozvole sebi novi kiks na domaćem terenu.

Jedno je sigurno, Jokiću i ekipi neće biti nimalo lako protiv sjajnih Vukova, koji deluju nezaustavljivo od starta plej-ofa.

I trener Meloun svestan je da će njegov tim morati da krene jako od samog starta kako bi zabeležio trijumf na ovom meču.

"Moramo da uradimo dobar posao, naši starteri posebno. Moramo biti spremni da uradimo bolji posao od početka, da damo ton igru rano u susretu. Šta da čekamo? Sada smo na 0-1, šta da čekamo?" zagrmeo je Meloun na konferenciji za medije pred utakmicu.

Edvards vs Jokić

Najbolji igrač prve utakmice u seriji bio je fantastični Entoni Edvards koji je ostvario plej-of rekord karijere sa 43 postignuta poena (17-29 šut iz igre, 7sk, 3as).

Amerikanac ima sjajnu sezonu, nalazi se u fenomenalnoj formi. Bekovska linija Denvera nije odradila dobar posao u odbrani na prošlom meču. Dozvolili su Edvardsu da "eksplodira" i to je skupo koštalo ekipu. Moraće da odrade dosta bolje posao u odbrani ukoliko žele da njihov tim zabeleži trijumf.

S druge strane, jasno je da je apsolutni lider u svim segmentima igre Nikola Jokić, koji igra još jednu fantastičnu sezoni u glavni je favorit za MVP titulu. Sav fokus je na Jokiću, oko koga se vrti cela koncepcija ekipe Nagetsa.

U prvom meču Jokić je bio najefikasniji u svom timu sa 32 poena, devet asistencija i osam skokova.

Pogledajte još jednom najzanimljivije momente sa prvog meča.

Kurir sport/J.M.

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja