HITNO POTREBNI DAVAOCI: Odlaganje operacija zbog nestašice krvi
Foto: Shutterstock

Institut za transfuziju krvi

HITNO POTREBNI DAVAOCI: Odlaganje operacija zbog nestašice krvi

Društvo -
U Beogradu krv se može dati u Institutu za transfuziju krvi u Ulici Svetog Save 39 od 7 do 19 sati i u autobusu na Studentskom trgu od 9 do 14 sati

BEOGRAD - Zbog sve češćih saobraćajnih nesreća i povećanog broja intervencija, neophodni dobrovoljni davaoci krvi!Nestašica je svih krvnih grupa, a ukoliko se ne obezbedi krv, početkom naredne nedelje moguće je odlaganje operacija.

Gordana Antuljeskov iz Instituta za transfuziju krvi kaže za RTS da su pred nama dve do tri najteže nedelje ovog leta i zbog toga poziva građane svih krvnih grupa da pomognu ne samo u Beogradu već u celoj Srbiji kako bi se sprečilo moguće odlaganje operacija.

- U ovom trenutku nema odlaganja operacija, ali s obzirom na trend i na očekivani broj davalaca, sasvim je izvesno da će do odlaganja operacija doći već početkom naredne nedelje - ukazuje Antuljeskovljeva i dodaje da svakog dana Institut mora da obezbedi 250-300 jedinica krvi, dok je juče obezbeđeno samo 140 jedinica.

U Beogradu krv se može dati u Institutu za transfuziju krvi u Ulici Svetog Save 39 od 7 do 19 sati i u autobusu na Studentskom trgu od 9 do 14 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track