PORODILJA DIGLA PRAŠINU NA TVITERU: Porodila se pre 7 sati, ležim na hodniku, Srbija brale
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Izazvala brojne komentare na društvenoj mreži

PORODILJA DIGLA PRAŠINU NA TVITERU: Porodila se pre 7 sati, ležim na hodniku, Srbija brale

Društvo -

BEOGRAD - Jedna porodilja objavila je na društvenoj mreži Tviter da ni 7 sati posle porođaja nije smeštena u sobu već da je to vreme provela na hodniku jednog beogradskog porodilišta.

Ona je uz fotografiju hodnika u kojem je ležala napisala sledeće: "GAK 'Narodni front'. Porodila se pre sedam sati. Ležim na hodniku, nemaju mesta. Nema ni ručka. Srbija brale!."

Međutim, njen post na Tviteru u međuvremenu je uklonjen.

Foto: Twitter printscreen
Foto: Twitter printscreen

Iz bolnice kažu da je protokol ispoštovan, ali da je konkretan slučaj nastao zbog prebukiranosti porodilišta, pišu Novosti. Iz GAK "Narodni front" navode i da situacije kada majke treba da čekaju duže od protokolarna dva i po, do tri sata, posle porođaja, nisu česte. Ipak, već neko vreme kapaciteti su prevaziđeni.

Kurir TV: Sledeće godine novi pravilnik o zdravstvenim uslugama

"Nijednu porodilju koja kod nas dođe ne vraćamo", kažu iz "Narodnog fronta" i dodaju da se "one zbog krvarenja ili nekih drugih reakcija posle porođaja, ne prebacuju u sobu, već se pokrivene i utopljene smeštaju blizu sale".

Iz bolnice ističu da se zbog prebukiranosti dešava da žena sačeka da se uprazni prvo slobodno mesto. Ipak, prema rečima nadležnih, to se najčešće dogodi za nekoliko sati. U "Narodnom frontu" leže i žene iz drugih gradova u Srbiji s problematičnom trudnoćom. Tokom prošle godine majke su u toj bolnici na svet donele 7.200 beba, a kapacitet bolnice je 5.500 porođaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track