(FOTO) KRIMINAL U VRHU BIA! JANKOVIĆ NA DELU UHVATIO AGENTA KOJI GA PRATI: Vučićev režim mu na licu ponovo crta metu!
Foto: Twitter

OVAKO JE PRAĆEN ĆURUVIJA PRED LIKVIDACIJU

(FOTO) KRIMINAL U VRHU BIA! JANKOVIĆ NA DELU UHVATIO AGENTA KOJI GA PRATI: Vučićev režim mu na licu ponovo crta metu!

Politika -

BEOGRAD - Novi direktor BIA Bratislav Gašić nastavlja sa najgrubljom zloupotrebom službenog položaja! Čineći krivično delo, naredio je operativcima BIA da prate Aleksandra Rodića i urednike Kurira, a sada je nastavio da zloupotrebljava službeni položaj i naložio agentima tajne službe da prate i Sašu Jankovića!

Lider pokreta Slobodni građani Srbije Saša Janković je, naime, danas na delu uhvatio nepoznatog mladića, koji ga prati u stopu! Bivši predsednički kandidat čak je uslikao ovog čoveka i fotografiju objavio na svom Tviiter profilu.

GAŠIĆ NAREDIO BIA DA PRATE ALEKSANDRA RODIĆA I UREDNIKE KURIRA!

Sem toga, uvredljivi plakati protiv Saše Jankovića, danas su se ponovo pojavili na Novom Beogradu, u blizini njegovog stana.

- Krećem. Kuca poruku:"Sad odlazi, peške". Vraćam se, slikam ga, kažem: "Ja ću ti platiti to piće. Biće najskuplje koje si ikad popio" - ironično je objavio Janković, aludirajući na komunikaciju agenta BIA sa svojim pretpostavljenima!

Janković je samo još jedan koga vlast ilegalno prati, čime najgrublje zloupotrebljava državne institucije. Podsetimo, novopostavljeni direktor BIA Bratislav Gašić je naredio da se pod prismotru stavi predsednik kompanije Adria media Aleksandar Rodića, kao i članovi uređivačkog kolegijuma Kurira, i da ih prisluškuje, što predstavlja direktan udar na slobodu medija i integritet novinara.

.NAPADNUT DEJAN ANĐUS: Huligan nasrnuo na novinara posle optužbi o Vučićevoj privatnoj vojsci

Imenovanje visokog stranačkog funkcionera na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije pokazuje da važne državne institucije ne rade u interesu gradjana i države, već jedne stranke i njenog lidera, a režim je već pokazao da je spreman na sve u obračunu sa političkim protivnicima.

Na jedno od najogdovornijih mesta o državi došla je osoba čiji se autoritet temelji na ulozi koju ima u Srpskoj naprednoj stranci i Vučićevoj senci, a

poput Saše Jankovića, kroz "toplog zeca" prolazi i Dejan Anđus, novinar koji je obelodanio kriminalne veze Vučićevog režima i navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Anđus je priveden na informativni razgovor u Bezbednosno-informativnoj agenciji gde je satima držan i ispitivan jer je izneo optužbe protiv Aleksandra Vučića, o čemu je pisao Kurir. Juče je ovaj novinar i fizički napadnut u centru Beograda, a kako je naveo u svojoj izjavi, napadač je takođe navijač kluba Crvena zvezda.

"Budi dobar da ne prođeš kao cimer"

Na uvredljivim plakatima koji su se pojavili na Banovom brdu Janković gleda svog psa uz poruku "Budi dobar da ne prođeš kao cimer. Morao sam, nije hteo da sluša". Na drugom stoji Jankovićeva slika uz poruku na engleskom koja znači "Budi smiren i ubij svog cimera". Plakati su bili izlepljeni po banderama u Lješkoj, Gogoljevoj i okolnim ulicama u beogradskom naselju Banovo brdo.

Povodom toga, Janković je 8. juna na tviteru odgovorio da će njihove autore "obrisati sa slike Srbije".

Danas su se isti plakati pojavili na jednoj autobuskoj stanici, blizu zgrade u kojoj Janković stanuje, a Janković je povodom toga na objavio tvit u kome kaže:

“Iza ove poslovne zgrade je moja stambena. Progon ću ja izdržati, ali Srbija je u rukama zla”, napisao je Janković.

Janković je potom objavio još jedan tvit, u kome je postavio fotografiju nepoznatog čoveka, koji, kako je Janković naveo, prati njegovo kretanje.

Podsetimo i da je vlasnik Dnevnog Telegrafa Slavko Ćuruvija pre likvidacije 1999. je intenzivno praćen, što je kasnije obelodanjeno, čime je potvrđeno da su organi državne bezbednosti zloupotrebljeni za politički obračun i korišćeni za likvidacije političkih protivnika.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: GAŠIĆ NAREDIO BIA DA PRATE ALEKSANDRA RODIĆA I UREDNIKE KURIRA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track