ŠEF POSLANIČKE GRUPE DEMOKRATA ODGOVORIO OBRADOVIĆU Ćirić: DS neće učestvovati u ratu unutar opozicije
Foto: Dragana Udovičić

ŠEF POSLANIČKE GRUPE DEMOKRATA ODGOVORIO OBRADOVIĆU Ćirić: DS neće učestvovati u ratu unutar opozicije

Politika -

BEOGRAD - Da smo kojim slučajem prihvatili da nastupamo u „jednoj koloni“ sa gospodinom Obradovićem, on lično nikada ovako nešto ne bi izjavio. Žao nam je što se bavi opozicijom i broji nečija opoziciona krvna zrnca, ali moraćemo da ga razočaramo. Demokratska stranka neće učestvovati u ratu unutar opozicije, rekao je Goran Ćirić, šef poslaničke grupe DS.

Svima je jasno da Dveri nisu naš politički saveznik, niti će to biti zbog nepremostivih političkih i vrednosnih razloga, te da bi naš zajednički nastup bio u suprotnosti sa svime za šta se zalažemo. Verujemo da je na izborima potrebno programsko ujedinjenje oko politike. Mi želimo da pobedimo Vučića kao iskonska alternativa njegovoj vlasti, a ne da bismo ga zamenili na tom mestu koristeći se njegovim metodama - ne birajući sredstva niti partnere sa kojima nastupamo.

Razlog zbog koga su Dveri protiv Ane Brnabić je jedan od razloga zbog zbog koga ne možemo da budemo u koaliciji. Od devedesetih smo branili pravo svih manjina u čemu ostajemo dosledni i Anu Brnabić ćemo braniti kao građanku i sva njena prava i od Obradovića, Rističevića, Martinovića i Palme. Svima njima smeta njena seksualna orijentacija i poreklo, a ne činjenica što je lokalnim samoupravama oduzela čitavih 8 milijardi dinara, tamo gde se odvija realni svakodnevni život građana. Iz tih razloga naše politike su dve obale jedne reke koje se nikada ne sastaju.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako funkcioner BIA zloupotrebljava službeni položaj?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja