PUCA KABINET ANE BRNABIĆ! RAT U VLADI Zorana: Odakle ti stan? Vulin: Marš iz Vlade!
Foto: Beta, Dragana Udovičić

VEĆ SE RASPADAJU uzduž i popreko

PUCA KABINET ANE BRNABIĆ! RAT U VLADI Zorana: Odakle ti stan? Vulin: Marš iz Vlade!

Politika -

Vlada nije izbrojala ni sto dana, a već puca po šavovima! Aleksandar Vulin, ministar odbrane, udario je na svoju koleginicu, ministarku saobraćaja i građevinarstva Zoranu Mihajlović, poručivši da joj nije mesto u Vladi!

Do novog sukoba u vladajućoj koaliciji došlo je pošto je Mihajlovićeva dala izjavu za Krik u kojoj je osudila primitivne uvrede Pokreta socijalista, stranke Aleksandra Vulina, upućene uredniku ovog portala Stevanu Dojčinoviću, te navela da bi nadležni ponovo trebalo da provere slučaj kupovine njegovog stana i 205.000 evra koje je dobio od ženine tetke.

foto: Beta Dragan Gojic

Nedugo pošto je na portalu ovog sajta osvanuo Mihajlovićkin odgovor, pojavilo se saopštenje poslanice PS Ane Karadžić u kome je brutalno izvređala ministarku, a ako ništa drugo, Vulin je kao lider stranke, hijerarhijski morao da zna za saopštenje, te da ga aminuje.

Nedopustivo

- Nedopustivo je da bilo ko vređa, kleveće, ponižava i fizički napada urednike i novinare - rekla je Mihajlovićeva za Krik, kao i da nije bitno da li je u pitanju verbalni napad na novinare ovog portala ili fizički napad na novinarke Pinka i ekipu RTS, jer su napadi usledili samo zašto što su novinari radili svoj posao:

- Mediji imaju pravo da tragaju za odgovorima koji su od interesa za javnost, da istražuju kretanje novca, načine finansiranja stranaka i političara, ali i nevladinih organizacija i udruženja građana.

Ministarka je navela i da, ukoliko je potrebno, nadležni ponovo ispitaju „slučaj Vulin“.

- Potpuno sam saglasna sa predlogom predsednika Aleksandra Vučića da nadležne agencije ispitaju sve što je potrebno u skladu sa zakonom - kazala je ona.

foto: Dragana Udovičić

A poziv nadležnima da opet pročešljaju „slučaj Vulin“, ako je potrebno, te osuda verbalnih pretnji uredniku bili su okidač za saopštenje Vulinove pulenke, poslanice Ane Karadžić, u kome se, pored toga što navodi da Mihajlovićevoj nije mesto u Vladi, bavi i ministarkinim vešom?!

POKRET SOCIJALISTA: Zorana je spremna na sve samo da niko ništa ne pita ni o njoj, ni o upotrebi Vladinih kartica, niti kupovini donjeg veša...

Naklonost stranaca

- Zorana Mihajlović se, kao i uvek kada misli da će dobiti naklonost medija i stranaca sa kojima slavi slave, pridruži njihovoj hajci. Još jednom će Zorana Mihajlović dokazati da je spremna na sve samo da niko ništa ne pita ni o njoj, ni o njenim stanovima, upotrebi Vladinih kartica, skupocenom vešu, luksuznim odmorima na Sardiniji - navodi se u saopštenju poslanice PS, kao i:

- Jednom će napasti patrijarha, drugi put kineske investitore, a uvek se obrušiti na Ruse i kad god može na nas i našeg predsednika. Nedopustivo je da je Mihajlovićeva bila jedini potpredsednik u Vladi Srbije koji je glasao da prihvatimo rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod i krivi za genocid u Srebrenici. Nedopustivo je bilo i tada i sada što je (Mihajlovićeva) ostala u Vladi, a misli da su Srbi genocidan narod.

Ona je još dodala da i „ako je neko i sumnjao odakle i zašto dolaze laži i napadi na Vulina, sada više nema sumnje“.

Bez odgovora

Mihajlovićeva i Vulin nisu odgovorili na SMS sa konkretnim pitanjima, a odgovor na pitanja o krizi unutar vladajuće koalicije izostao je i od premijerke Ane Brnabić i ostalih ministara.

Kad se doda da su juče i iz samog kabineta premijerke podgrejali priče o eventualnoj rekonstrukciji Vlade, nema sumnje da će u koaliciji u narednom periodu leteti glave.

foto: Nebojša Mandić

Predsednik ga prvi kritikovao

VUČIĆU NE SME NI DA PISNE

O Vulinovom stanu, za koji ne može da dokaže poreklo novca, oglasio se nedavno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kazao da lider PS ništa nije ukrao otkad je u vlasti i predložio da se istraga sprovede još jednom.

- Možete da govorite o tome da li je petljao, ali nije ukrao - kazao je predsednik.

Iako je ministarkina izjava bila daleko „blaža“ i neodređenija, PS ju je zatrpao uvredama.

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NASLOV KURIR TV VESTI UŽIVO! Bukti rat u Vladi Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track