EKSKLUZIVNO! BRNABIĆKA S DEVOJKOM RADI NA BEBI: Otkrivamo gde će pokušati vantelesnu oplodnju!
Foto: Fonet, Privatna Arhiva

Predsednica Vlade radi na potomstvu

EKSKLUZIVNO! BRNABIĆKA S DEVOJKOM RADI NA BEBI: Otkrivamo gde će pokušati vantelesnu oplodnju!

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić želi da se ona i njena partnerka ostvare u ulozi roditelja, ekskluzivno saznaje Kurir iz izvora bliskih paru!

Predsednica Vlade i njena dugogodišnja devojka, doktorka Milica Đurđić, koja radi u Kliničkom centru, već neko vreme ozbiljno razmišljaju o roditeljstvu.

Mogućnosti

- Premijerka je sa svojom devojkom u ozbiljnoj vezi već osam godina i bez obzira na to što su pripadnice gej populacije, žele da postanu roditelji. S obzirom na to da Srbija još uvek ne priznaje istopolne brakove i nema banku sperme, one su se raspitivale kako da vantelesnom oplodnjom postanu majke, što se već uveliko radi u svetu. Posetile su i jednu poznatu kliniku u Holandiji da se informišu o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju. Za svoju želju i plan imaju podršku svojih porodica i prijatelja, što im je veoma važno - otkriva izvor Kurira i dodaje:

MAterinstvo... Milica Đurđić, foto: Privatna Arhiva

- Ana i Milica razmišljaju o svim preprekama koje mogu da im se nađu na putu, počevši od toga da je gej populacija u Srbiji maltene tabu tema. Ipak, svedoci smo da se to iz godine u godinu menja. Da i gej parovi mogu da imaju decu, to će za nekoliko godina biti gotovo normalna stvar i u Srbiji kao što je u većini zemalja EU i savremenog sveta. Ni jedna ni druga ne kriju da su gej. Pa ni Ana nije htela da krije svoju seksualnu orijentaciju kad je ušla Vladu. Srbija ima gej premijerku, pa što bi bio problem da ona ima dete - zaključuje naš izvor.

Posetile su i jednu poznatu kliniku u Holandiji da se raspitaju o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju

foto: Privatna Arhiva

Zajedno na EP

Podsetimo, Kurir je prvi pisao o tome da je premijerka Srbije u vezi s doktorkom koja radi u Kliničkom centru Srbije, na odeljenju za radiologiju i magnetnu rezonancu. Prvo zvanično pojavljivanje Brnabićke s partnerkom bilo je tokom nedavnog finala Evropskog prvenstva u košarci, kad su naši reprezentativci igrali protiv Slovenije.

Naš list je objavio da premijerkina devojka koristi sve državne privilegije, pa je u Istanbul išla Vladinim avionom.

Pokušali smo da stupimo u kontakt s premijerkom, kao i sa njenom partnerkom, ali ovog puta nijedna nije odgovarala na naše pozive.

Na visokoj nozi

SELE SE U DRŽAVNU VILU OD 1.000 M2

Premijerka je nedavno zatražila da se preseli u državnu vilu na Dedinju od čak 1.000 kvadrata. Kao prvi čovek Vlade ona ima pravo da s porodicom stanuje u jednoj od luksuznih državnih nekretnina dok obavlja pomenutu funkciju, ali kako država zagovara štednju na svim nivoima i kako narodu plate i penzije nisu vraćene na prethodni nivo, očekivalo se da i šefica Vlade „povuče ručnu“. U medijima su se pojavile spekulacije da se premijerka seli iz bezbednosnih razloga. Ona već ima stan od oko 328 m2 u Beogradu, i to na Dedinju, u blizini Belog dvora.

foto: Fonet

Sukob interesa… Koristi rupe u zakonu

PRENELA FIRMU NA MILICU I ZGRĆE MILIONE

Šefica srpske vlade Ana Brnabić, kao što je Kurir već pisao, svoj deo vlasništva u kompaniji „Enerdži end inovejšen“ prepustila je emotivnoj partnerki Milici Đurđić, što po zakonu nije dozvoljeno. Premijerka je time prikrila da je i dalje pravi vlasnik firme, čime je prekršila zakon jer to nije prijavila u svojoj imovinskoj karti Agenciji za borbu protiv korupcije, što je obavezno.

Firma je osnovana 2015. i o njenim poslovima se gotovo ništa ne zna. Dosad je dva puta menjala adresu, a prihodi su joj znatno skočili u 2016, to jest nakon što je Brnabićka postala ministarka u Vladi Srbije.

Upravo u to vreme je i Brnabićka, kako se vidi u podacima Agencije za privredne registre, svojih 70 odsto vlasništva nad firmom prenela na Milicu Đurđić, koja je inače prethodno bila direktor u pomenutom preduzeću. „Enerdži end inovejšen“ je registrovan za inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje.

U osnivačkom aktu navodi se da ima pravo da obavlja poslove spoljnotrgovinskog prometa, kao i da pruža usluge u spoljnotrgovinskom prometu u okviru upisane delatnosti. Prema podacima iz finansijskih izveštaja, za pet meseci u 2015. firma je ostvarila neto dobit od 923.000 dinara. Uspešno poslovanje nastavljeno je i nakon ulaska Brnabićke u vlast, pa je tako u 2016. zarada bila 2,7 miliona dinara.

foto: Kurir

Kurir / Ljiljana Stanišić

Foto: Privatna arhiva, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track