(VIDEO) NASTAVLJA SE RIJALITI SKUPŠTINA: Maja Gojković zvala doktore u pomoć, uzeo reč pa ćutao 7 minuta
Foto: Youtube Printscreen

4. dan redovnog jesenjeg zasedanja

(VIDEO) NASTAVLJA SE RIJALITI SKUPŠTINA: Maja Gojković zvala doktore u pomoć, uzeo reč pa ćutao 7 minuta

Politika -

BEOGRAD - Prethodne dane u Skupštini Srbije obeležio je niz događaja koji nikako ne priliče tom zdanju - psovke, uvrede, prozivke, brecanje predsednice parlamenta na pomoćnicu, haos, cirkus...

foto: Youtube Printscreen

DANAŠNJU SEDNICU SKUPŠTINE MOŽETE POGLEDATI OVDE

Radilo se sve i svašta samo ne ono za šta njih 250 koji tamo sede u stvari primaju platu iz džepa ovog naroda.

foto: Youtube Printscreen

Poslanici je trebalo danas da se bave objedinjenom načelnom raspravom o 4 zakona - Predlogu zakona o osnivanju Nacionalne akademije za javnu upravu, Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, predloge izmena Zakona o državnim službenicima i Zakona o informacionoj bezbednosti. Ali, današnji 4. skupštinski i buran dan u toku redovnog jesenjeg zasedanja izgledao je ovako...

Ne snimajte mobilnima!

Predsednica parlamenta je pozvala pojedine poslanike opozicije da ne snimaju mobilnim telefonima.

Na samom početku, šefica parlamenta Maja Gojković izrekla je opomene poslanicima Dveri Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću, kao potom i tri poslanici Dveri Mariji Janušević.

foto: Youtube Printscreen

- Ako vam nije dobro imamo doktora, smirite se, nemojte me gaziti. Smirite se, biće sve u redu, nemojte praviti cirkus. Ja vas iz sale neću izvesti, džaba se trudite - nasmejavši se poručila je Gojković poslanici Dveri i potom rekla: "Ako imamo nekog doktora, neka diskretno uđe, znam da je ministar doktor".

Nakon utvrđivanja kvoruma za rad, oni su se javili po Poslovniku, ali je Maja Gojković već dala reč poslaniku SNP Jovanu Palaliću. Predsednica je dodala da se Obradović i Kostić nisu prijavili da su prisutni u elektronskom sistemu, a potom im izrekla opomene. Kostić je pokušao da priđe stolu Maje Gojković, ali ona mu je rekla da ne može da priđe presedavajućem, jer za to nema dozvolu.

foto: Youtube Printscreen

- Molim za strepljenje za poslaničku grupu Dveri, koja je ovde došla da opet napravi haos - rekla je ona na šta je Kostić dodao da je "juče bez razloga sa sednice isključen Srđan Nogo, kao i da ne vodi sednicu kako treba i od Skupštine pravi cirkus.

"Maja oprostila Mariji što je unela kamen u tašni"

Poslanica Dveri Marija Janjušević je potom prišla stolu za predsedavajuće, i pored upozorenja Gojković da to ne čini jer nema za to dozvolu, u ruci je držala Poslovnik i tako stajala ispred predsednice parlamenata, kojoj je više puta isključivala mikrofon.

foto: Printscreen

Gojković joj je kazala da joj je oprostila što je pre tri dana unela kamen u Şkupštinu u ženskoj tašni, koji je kasnije šef njene poslaničke grupe Boško Obradović pokazao u skupštinskoj sali kao dodatni argument za prihvatanje predloga Dveri da se u dnevni red uvrsti rezolucija Dveri o KiM.

"Niste na modnoj pisti"

- To sam vam oprostila, sklonite se molim vas, uneli ste kamen na prevaru, vi ste dama, mladi ste, nemate iskustva, nemojte da vas zloupotrebljavaju vaše kolege - rekla je Maja Mariji dodajući da je stala ispred nje jer misli da je na modnoj pisti ili u pozorištu i ima stand-ap šou.

foto: Printscreen

Ćutao 7 minuta

Dok je poslanica Dveri stajala, predsednica parlamenta je davala reč drugim poslanicima, a potom se javio i Dragan Vesović, koji je ustao i rekao da neće da govori nego će da ćuti i tako iskoristi preostalih 7 minuta za poslaničku grupu Dveri. Gojković mu je onda rekla da, po Poslovniku, kad zatraži reč mora i da govori.

- Mogu ja i da sedim sedam minuta, popiću kafu, ali po Poslovniku morate da govorite o temi -rekla je Gojković poslaniku Dveri. Na to je Vesović uzvratio da ćutanje ponekad govori više od reči.

Odbila da izađe iz sale

Sednica Skupštine Srbije prekinuta je danas pošto je poslanica Dveri Janjuševićeva odbila da izađe iz sale iako joj je predsednica Gojković izrekla meru udaljenja. Marija Janjušević je pred kraj rasprave triput ponovila u mikrofon ispred Maje Gojković "predaja" i "nasilje nad opozicijom".

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantni obrt u istrazi ubistva Jelene Marjanović! Otkriven ključni svedok?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track