SRĐAN ŠKORO ZA KURIR OTKRIVA: Evo zbog čega sam napustio PSG! Sašina Slavica nam je cenzurisala sve govore!
Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

BEZ UVIJANJA

SRĐAN ŠKORO ZA KURIR OTKRIVA: Evo zbog čega sam napustio PSG! Sašina Slavica nam je cenzurisala sve govore!

Politika -

Supruga lidera PGS zahtevala je od organizatora protesta da čak i govornici iz drugih stranaka donesu napisane govore na proveru

Srđan Škoro, sada već bivši član Predsedništava Pokreta građana Srbije, kaže za Kurir da je se odlučio na taj korak jer pokretom Saše Jankovića neprimereno upravlja njegova supruga Slavica i da u tome želi da više učestvuje!

Ona je, tvrdi Škoro, držala predavanja da je njen suprug „neprikosnoveni lider opozicije“, tražila cenzurisanje govornika na protestima, kadrirala i čak odlučivala šta će biti sadržaj na sajtu PSG.

- Evo samo jedne od apsurdnih situacija, koja se jedno veče odigrala u prostorijama PSG. Dok se u jednoj sali održavala panel-diskusija o borbi protiv medijskog mraka, u kancelariji preko puta Slavica je držala predavanje u vezi s organizacijom skupova PSG. Bilo nas je sedam-osam. Pričala je šta bi trebalo da budu teme na skupu i zahtevala da budući govornici, posebno oni iz drugih stranaka, napišu šta će tačno govoriti i to donesu u Pokret da bi se eventualno nešto prepravilo i odobrilo. Kao pismeni zadatak - prepričava Škoro i ocenjuje da je neprihvatljiv cenzorski odnos.

Srđan Škoro, foto: Dado Đilas

- Apsurd i licemerje, dok se u jednoj sali navodno javno zalažete za borbu protiv medijskog mraka, istovremeno u drugoj sprovodite cenzuru. Bili smo, takođe, prinuđeni da slušamo i njeno „predavanje“ o tome kako je Saša „neprikosnoveni lider opozicije“ i da to svi moramo da imamo na umu.

A sam Saša je umislio da je gotovo 600.000 glasova, koliko je dobio na predsedničkim izborima u aprilu, osvojio isključivo i samo on. Ignoriše činjenicu da su mu kandidaturu podržali potpisnici Apela 100, kao i Lokalni front, NS i DS - podseća Škoro i nastavlja:

- Nažalost, čovek koji dopušta sopstvenoj ženi da se tako ponaša ne može da vlada Srbijom. Još manje da je menja. Mi smo se u PSG okupili da izgradimo pristojnu i normalnu Srbiju, a ono što radi Slavica, a njen suprug bez pogovora izvršava, nije ni normalno, ni pristojno.

Ne daj ti bože da Jankovići sa svojim navikama i stavovima ikada dođu u priliku da budu na vlasti u Srbiji. Donose odluke i izmišljaju neke direktorske funkcije za njima bliske ljude mimo organa PSG, dok u Pokretu vlada totalna dezorganizacija.

Janković se, kako ističe, opredelio za bezumna tvitovanja umesto da nešto konkretno promeni.

- Njegov tvit o „grčenju“ u Beču naneo je ogromnu štetu PSG i postao predmet opšte sprdnje. Tako se ne ide na predstojeće izbore. Ne znamo šta hoćemo, kuda, ni zašto. To izgleda znaju samo Jankovići.

POKRET ZGRČENIH GRAĐANA: Dart Vejder srpske politike i gej aktivista uhvatili u sendvič Sašu Jankovića!

S Jankovićem se nije čuo od njegovog odlaska za Beč protekle sedmice, ali mu je ranije nagovestio svoju odluku, koju nije doneo ishitreno.

- Potekla dva meseca sam razgovarao s njima, naročito sa Sašom, o tome da je neophodno da se stvari promene. Obećavao je da će se to rešiti. Ali nije i ja sam rešio da odem iz PSG.

foto: Printscreen

Saša Janković

NE KOMENTARIŠE ODLAZAK ŠKORA

Saša Janković ni juče nije želeo da komentariše odlazak Škora. Uprkos prozivkama i kritikama u vezi sa njegovim ponašanjem on ne smatra da treba lično da odgovori, već PSG.

- Potpuno razumem zainteresovanost mnogih da se oglasim, ali ovo nije nešto što ja treba da komentarišem ili na njega da odgovaram. To će učiniti Pokret i javnost - napisao je u utorak na Tviteru Janković. Predsedništvo PSG konstatovalo je juče ostavku Srđana Škora. U saopštenju stoji da je odluka doneta na otvorenoj sednici Predsedništva u proširenom sastavu.

„PSG će se odupreti pokušajima tabloidizacije njegovog rada i baviće se samo ozdravljenjem našeg društva i države od pogubne štete koju im nanosi aktuelna vlast“, navodi se u kratkom saopštenju.

Kurir / Biljana Bojić

Foto: Damir Dervišagić, Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Alarmantno! Evo koje nas kataklizme očekuju u 2018. godini?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track