Šešelj: Hitno nam treba novi poslovnik, Skupština nam je kao protočni bojler
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Kritika

Šešelj: Hitno nam treba novi poslovnik, Skupština nam je kao protočni bojler

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SRS Vojislav Šešelj kritikovao je danas vladajuću koaliciju zbog toga što su najpre podneli, a potom povukli veliki broj amandmana na budžet za narednu godinu zbog, kako je rekao, uštede vremena na glasanju.

Ocenivši to kao veoma ozbiljan problem o kojem mora da se raspravlja, lider radikala je pozvao vladajuću stranku da, kako je rekao, hitno pristupi izradi Poslovniku o radu.

Prema njegovim rečima, aktuelni saziv već godinu i po dana radi "bez Poslovnika", odnosno da, kako je rekao, na improvizovan način koristi stari, što je, smatra, nedopustivo.

"U ovom slučaju imamo situaciju da se skupština pretvara u protični bojler, a da vladajuća stranka svoju uspešnost meri svojim izglasanim zakonima", rekao je Šešelj novinarima u parlamentu.

Upitavši "ko je ugasio svetlo u Narodnoj skupštini", Šešelj je konstatovao da nije bilo rasprave ni o jednom amadmanu na predloženi budžet. Vladajuća koalicija, podsetio je, podnela je više stotina amandmana kako bi "pojela vreme za raspravu", a danas ih je povukla, kako ne bi gubila vreme na glasanju.

"U modernoj istoriji srpskog parlamentarizma imali smo svašta, ali ovo još nismo doživeli. Ovo je veoma ozbiljan problem o kome bi moralo da se povede rasprava", rekao je Šešelj.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track