DAČIĆ RAZGOVARAO SA CRNOGORSKIM PREMIJEROM: Princip regate jedini ispravan za ulazak u EU
Foto: Beta

bilateralni susret

DAČIĆ RAZGOVARAO SA CRNOGORSKIM PREMIJEROM: Princip regate jedini ispravan za ulazak u EU

Politika -

Crnogorski premijer Duško Marković i šef srpske diplomatije Ivica Dačić saglasili su se danas u Podgorici da je jedini ispravan pristup procesu integracije u EU takozvani princip regate, odnosno vrednovanja rezultata svake države posebno. Marković i Dačić su na sastanku ocenili da Crna Gora i Srbija "neguju prijateljske i dobrosusedske odnose i da obe države vide prostor za dalje unapređenje posebno na ekonomskom planu", saopšteno je posle razgovora iz crnogorske Vladine službe za odnose s javnošću.

"Istaknuto da prioritet i Crne Gore i Republike Srbije na infrastrukturnom planu predstavlja međusobno kvalitetno povezivanje autoputem kao i obnova kompletnog železničkog pravca Beograd – Bar", dodaje se u saopštenju.

Ocijenjeno je da će predstojeća zvanična posjeta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić Crnoj Gori "predstavljati dodatni impuls za unapređenje odnosa i saradnje".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije posle razgovora Marković - Dačić kratko je saopštilo da je ;iskazana posvećenost razvoju dobrih odnosa i saradnje "u svim oblastima od zajedničkog interesa, pre svega na planu ekonomije, saobraćaja i posebno infrastrukture i turizma" kao i da je crnogorski premijer ;ponovio ocenu da su odnosi Srbije i Crne Gore najbolji u poslednjih 20 godina.

Dačić koji je i potpredsednik srpske vlade danas završava dvodnevnu posetu Crnoj Gori.

On se u utorak sastao sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i ministrom inostranih poslova Srđanom Darmanovićem. On se sastao i sa predstavnicima opozicionog Demokratskog Fronta (DF), a obišao je i Srpsku kuću u Podgorici.

Oni su mu preneli svoje stavove o "teškom položaju srpskog naroda" u Crnoj Gori, a lideri DF-a su se požalili i na "institucionalni progon" čelnika tog saveza, saopšteno je u Podgorici.

Čelnicima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću se sudi za navodnu umešanost u pokušaj terorizma na dan parlamentarnihb izbora, oktobra 2016. godine u Crnoj Gori. Predstoji suđenje i poslaniku DF Nebojši Medojeviću zbog sumnje da je uoči tih izbora prao novac.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZNAJU NEŠTO O UBISTVU IVANOVIĆA? Evo prema kome bi mogla da vodi istraga o zločinu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track