KRIMINOLOG NIKOLIĆ O UBISTVU IVANOVIĆA: Jedna osoba nije mogla sama da izvede OVAJ ZLOČIN!
Foto: Milenković Milovan, Dragana Udovičić

paljenje automobila je fingiranje

KRIMINOLOG NIKOLIĆ O UBISTVU IVANOVIĆA: Jedna osoba nije mogla sama da izvede OVAJ ZLOČIN!

Politika -

BEOGRAD - Kriminolog Zlatko Nikolić govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića potvrdio je tezu da jedna osoba nije mogla da izvede ovaj zločin. Kako kaže, potrebno je najmanje dvoje, a verovatno i troje za izvršavanje ovakvih likvidacija.

"Jedan ne bi mogao da razmišlja i o ubistvu i o paljenju automobila i o logistici. Paljenje automobila je samo fingiranje, zamajavanje istrage da se unište eventualni tragovi", kaže Nikolić i dodaje da je u početku i njemu delovalo kao da je likvidacija delo kriminalnog podzemlja.

"Hteli su da insceniraju da je to kriminalni obračun. Međutim, pokazalo se da se radi o dobro logistički potkrepljenom ubistvu, sa određenim namerama. Ubica se, zbog načina kako su grupisani pogoci u telo žrtve, odao. To isključivo mogu da izvedu utrenirani specijalci, bilo policijski ili vojni", kaže Nikolić.

Ovaj kriminolog ističe da kriminalac to ne može da izvede jer „niti ima vremena za takvo vežbanje, niti ga to interesuje“.

"To rade službena lica. Moje mišljenje je da je on istog dana odvezen s Kosova ", kaže Nikolić.

Kurir je već objavio da je ubica Ivanovića danima pratio i da je najmanje nedelju dana kružio oko prostorija Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda. Prema prvim informacijama, u Ivanovića je pucao muškarac omanjeg rasta, u zimskoj jakni s kapuljačom na glavi.

Podsetimo, Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.

(Kurir/Katarina Blagović/Foto: Milenković Milovan, Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVAKO JE BEŽAO UBICA OLIVERA IVANOVIĆA! Pogledajte koliko mu je trebalo da nestane sa mesta zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track