(FOTO) VUČIĆ NA RUČKU U BANSKIM DVORIMA: Sa Plenkovićem o manjinama i temama od interesa za obe strane
Foto: ‚Twitter Printscreen

Predsednik Srbije u poseti Hrvatskoj

(FOTO) VUČIĆ NA RUČKU U BANSKIM DVORIMA: Sa Plenkovićem o manjinama i temama od interesa za obe strane

Politika -

ZAGREB - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je danas da je sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem razgovarao o pravima manjina i temama od interesa za obe strane.

"Razgovarao sam sa Plenkovićem о temama od interesa za obe strane, manjinskim pravima, o tome koliko je učinjeno i koliko možemo da učinimo, objavio je Vučić na Tviteru pošto se u Zagrebu sastao sa hrvatskim premijerom. On je danas po dolasku u Banske dvore izrazio uverenje da će odnosi dve zemlje i dva naroda biti značajno unapredjeni.

"Siguran sam da će vlada Hrvatske kao i svi mi iz Srbije tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos", napisao je u Zlatnoj knjizi. Plenković je uoči razgovora najavio da će sa srpskim predsednikom otovriti i pitanje ratne odštete.

Vučić je posle ručka s Plenkovićem, koji je trajao duže nego što je bilo planirano, na svom Tviter nalogu je napisao da su razugovarali o temama od interesa za obe strane. Po dolasku u zgradu Vlade Hrvatske, vuči se upisao u Zlatnu knjigu.

Vučić je danas doputovao u dvodnevnu posetu Zagrebu gde se sastao prvo sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović sa kojom je razgovarao o rešavanju otovrenih pitanja, pre svega sudbini nestalih, položaju manjina, pitanju granica i pravosudnim pitanjima.

Vučić i Plenković prvo su vodili "tet-a tet" razgovore a potom su nastavili sa članovima državnih delegacija tokom radnog ručka.Predsednik Srbije popodne će se sastati i sa predsednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, a potom će se zajedno sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović obratiti učesnicima Privrednog foruma u Hrvatskoj privrednoj komori i posetiti Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku.

Drugog dana posete, u utorak Vučić će posetiti opštinu Gvozd, naselje Vrginmost i prisustvovati skupštini Srpskog narodnog veća u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, čime završava njegova poseta Hrvatskoj.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Twitter printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track