ČESTITKE I OD STOLTENBERGA: Vučić je prava osoba za predsednika Srbije
Foto: Vlada Srbije

Generalni sekretar NATO

ČESTITKE I OD STOLTENBERGA: Vučić je prava osoba za predsednika Srbije

Politika -

BEOGRAD - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg čestitao je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na izboru za predsednika, poručivši da je Vučić prava osoba za tu značajnu ulogu u vremenu punom izazova za Srbiju i širi Zapadni Balkan.

Stoltenberg je istakao da je u proteklih nekoliko godina, zahvaljujući Vučićevom vođstvu, partnerstvo Srbije sa NATO značajno unapređeno "uz vidljive rezultate u brojnim oblastima i puno uvažavanje neutralnosti Srbije i njene izbalansirane spoljne politike".

Takođe je Vučiću uputio poziv da poseti sedište NATO u funkciji predsednika Srbije, saopštila je vladina kancelarija za saradnju s medijima."Ne sumnjam da ćete nastaviti da radite na uspostavljanju još bliže saradnje sa NATO Alijansom na obostranu korist. Bila bi mi velika čast i zadovoljstvo da Vam uputim poziv da posetite sedište NATO u funkciji predsednika Republike Srbije", navodi se u čestitki generalnog sekretara Stoltenberga.

"Funkcija koju ćete preuzeti nosi značajan politički uticaj i moralni autoritet. Vi ste očigledno prava osoba za tu značajnu ulogu u vremenu punom izazova za Srbiju i širi Zapadni Balkan", naveo je u Stoltenberg u čestitki. Stoltenberg je Vučiću poželeo mnogo uspeha u obavljanju nove dužnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track