KIRBI: Vučić je odlučan i hrabar političar!
Foto: TANJUG - Marko Đoković

Američi ambasador pohvalio srpksog premijera

KIRBI: Vučić je odlučan i hrabar političar!

Politika -
Premijer Vučić je jedan od retkih političara koji je odlučio da učini nešto kako bi se u Srbiji popravila ekonomska situacija, rakao je Kirbi

BEOGRAD - Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da SAD žele stabilnost u regionu zapadnog Balkana i istakao da je premijer Aleksandar Vučić uložio veliki trud i pokazao političku hrabrost da se za to stvore uslovi.

Kirbi, koji je bio gost serijala SMART Talk Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), rekao je da SAD žele stabilan region koji to ne može da bude ukoliko ne napreduje, ukoliko mladi misle da ovde nemaju budućnost i ukoliko postoji stalni odliv mozgova.

"On (Vučić) se trudi da takve uslove stvori ovde i mislim da se ozbiljno trudi da to sprovede", rekao je Kirbi.

Upitan o odnosu sa srpskim premijerom, Kirbi je rekao da se oni dobro slažu i da smatra da je šef srpske vlade vredan i odlučan u tome da je Evropska unija put na kojem Srbija treba i želi da bude.

Prema njegovim rečima, premijer Vučić je jedan od retkih političara koji je odlučio da učini nešto kako bi se u Srbiji popravila ekonomska situacija.

"Godinama ovde nije bilo mnogo političara koji su brinuli za ekonomiju. Mislim da je Ivica Dačić počeo time da se bavi 2013. kada je misija MMF-a došla ovde...", rekao je Kirbi.

Aleksandar Vučić, Foto: Marina Lopičić
Aleksandar Vučić, Foto: Marina Lopičić

Prema njegovim rečima Vučić se suočio sa značajnim izazovima i neke od promena koje je doneo neophodne su kako bi se situacija popravila.

"Preuzeo je neke važne korake za koje je bila potrebna politička hrabrost i to je dobro", zaključio je Kirbi.

Serijal SMART Talk okuplja istaknute ličnosti u srpskom društvu i zaposlene u kompanijama članicama Američke privredne komore u Srbiji promovišući vrednosti koje čine uspešne lidere u poslovnom i privatnom životu.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja više od 190 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su ukupno u Srbiji investirale 14 milijardi evra. Ta poslovna asocijacija svoje aktivnosti bazira na unapređenju poslovnog okruženja, profesionalnom usavršavanju, edukaciji i promociji svojih članova, kao i omogućavanju poslovnih kontakata među članstvom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track