VERA JAČA OD LEDENE VODE I KIŠE: Doktor Stevan prvi doplivao do Časnog krsta
Foto: S.U.

Bogojavljenje u Kikindi

VERA JAČA OD LEDENE VODE I KIŠE: Doktor Stevan prvi doplivao do Časnog krsta

Srbija -

KIKINDA - Bogojavljenje je i u Banatu obeleženo tradicionalnim plivanjem za Časni krst, a održano je na dve lokacije, tačno u podne.

Do bogojavljenskog krsta prvi je na Starom jezeru doplivao dr Stevan Krnić (30) iz Kikinde. Vera je bila jača od hladne vode i kiše.

foto: S.U.

- Ovo mi je peta pobeda, ali prva u rodnom u rodnom gradu, budući da sam studirao u Kragujevcu. U tom gradu sam završio Medicinski fakultet. Do Časnog krsta sam prvi put doplivao 2009. u Kragujevcu. Uspehe sam ponovio 2015. i 2016. godine, takođe u Kragujevcu, a lane sam do bogojavljenskog krsta prvi doplivao u Cirihu. Iskreno da kažem, očekivao sam ovakav ishod, ali moram da podvučem da su pobednici svi koji su danas ušli u vodu. Do Časnog krsta sam doplivao prvi, ali on pripada svima nama. Trinaest godina sam se profesionalno bavio boksom i nastupao za više klubova, a tim plemenitim sportom još uvek se rekreativno bavim - poručio je dr Krnić.

foto: S.U.

Na Starom jezeru, nedaleko od centra Kikinde, za Časni krst je plivao 21 muškarac, pa će četvrto plivanje za simbol vere i hrišćanstva ostati upamćeno po do sada najmasovnijem učešću.

Studena voda nije pokolebala ni vrela srca učesnika petog po redu plivanja za bogojavljenski krst na jezeru “Strelište” u Novim Kozarcima. Toliko je i plivača ušlo u vodu, a po drugi put je trijumfovao Milorad Aleksić (30) iz Kikinde, dugogodišnji vaterpolista i predsednik Sportskog saveza Kikinde.

(Kurir.rs/S.U./Foto: S.U.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Plivanje za časni krst na Zemunskom keju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track