ODLUKA ODBORNIKA SNS I SPS: Ivanjica više nema ulicu Zorana Đinđića
Foto: Profimedia

Vraćaju staro ime

ODLUKA ODBORNIKA SNS I SPS: Ivanjica više nema ulicu Zorana Đinđića

Srbija -

IVANJICA - Glavna ulica u Ivanjici ponovo će se zvati Milinka Kušića umesto Dr Zorana Đinđića, kako joj je bio zvaničan naziv od 2003. godine, odlučili su odbornici SO Ivanjica.

U službi za odnose sa medijima Skupštine opštine Ivanjica za N1 kažu da je 2003. godine doneta odluka o promeni imena 54 ulice u Ivanjici I po toj odluci glavna ulica je trebalo da nosi ime ubijenog premijera.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ipak, odluka nikad nije primenjana u praksi, nisu postavljene table sa promenjenim nazivima zbog protesta građana koji nisu želeli da se izlažu trošku da menjaju dokumenta.

Iz tog razloga na jučerašnjoj sednici ukinuta je odluka iz 2003. godine.

LDP: Skandalozna odluka

Liberalno demokratska partija (LDP) večeras je najoštrije osudila odluku vladajuće većine u Skupštini opštine Ivanjica da poništi odluku iz 2003. godine da glavna ulica u ovom gradu dobije ime prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića.

LDP je pozivala vlast u Ivanjici, koju čine SNS i SPS, da hitno promene ovu odluku i prepoznaju važnost uloge koju je pokojni premijer Đinđić imao u demokratizaciji srpskog društva, kao i žrtve koju je podneo dok je od Srbije pokušavao da stvori modernu, evropsku zemlju.

Ništa ne može da bude izgovor za relativizaciju naše najnovije istorije, čemu su pribegli predstavnici vlasti u Ivanjici, i zato apelujemo na sve odbornike u Skupštini opštine, kao i sve njene građane i druge demokratske činioce, da se suprotstave ovoj skandaloznoj odluci i učine sve kako bi ona bila poništena, ističe LDP u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track