(VIDEO) JAGNJEĆA SARMICA, MOZAK I KOLO: Srbi u emisiji Bizarna hrana Amerike
Foto: Jutjub

Nikada neće razumeti

(VIDEO) JAGNJEĆA SARMICA, MOZAK I KOLO: Srbi u emisiji Bizarna hrana Amerike

Ludi svet -
U jednoj emisiji ekipa odlazi u Milvoki, Viskonsin gde živi najveći broj Srba u Americi kako bi proveli dan sa jednom srpskom porodicom i probali sve specijalitete koje Srbija nudi

Bizarna hrana Amerike je emisija na "Travel" kanalu koja se bavi nesvakidašnjom hranom u Americi. Voditelj putuje po celoj zemlji u potrazi za tradicionalnom hranom koju su imigranti doneli sa sobom, ali i tradicija meštana koja se prenosi sa kolena na koleno.

U jednoj emisiji ekipa odlazi u Milvoki, Viskonsin gde prema njihovim rečima, živi najveći broj Srba u Americi kako bi proveli dan sa jednom srpskom porodicom i probali sve specijalitete koje Srbija nudi.

Porodica je spremno dočekala ekipu, muškarci su se okupili oko dva jagnjeta koja su se vrtela na ražnju usred Milvokija. Kako je naglasio voditelj, tradicija pečenja jagnjeta je zapravo rasprava oko toga da li je jagnje na dobroj visini od vatre, da li vatra dobra i da li se dovoljno brzo vrati...To vam je sigurno poznato.Dok su se muškarci bavili pečenjem, žene u kuhinji su pripremale kore za pitu od sira koja je, sudeći po Amerikancima neverovatno otkriće.

Glava kuće se onda bacio na spremanje sarmica u jagnjećoj maramici, da li možete da zamislite izraze lica ekipe kada su videli od čega se sarmica priprema? Iznutrice, crevca, maramica...sve je bilo spremno, a voditelj se čak i usudio da proba i verovali ili ne, rekao je da je to nešto najbolje što je jeo.

Kako bi još malo šokirali svet, jagnje je izneto na sto, a najstariji član porodice dobio je specijalnu poslasticu, priliku da pojede jagnjeće oko, a svi ostali sa slašću su podelili mozak.Usledilo je kolo, a Amerika je ostala zbunjena!

http://www.youtube.com/watch?v=YX1ULlhnxIk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track