OSETIĆETE OLAKŠANJE: Pobacajte ove stvari iz kuće, zatrpavaju vam prostor i prave štetu!
Foto: Profimedia

VEĆ DANAS

OSETIĆETE OLAKŠANJE: Pobacajte ove stvari iz kuće, zatrpavaju vam prostor i prave štetu!

Žena -

Stvari koje bespotrebno zagušuju vaš dragoceni prostor odmah bacite. Tu su i one koje su opasne za zdravlje i treba ih se što pre rešiti.

Iznošene cipele

Koliko god ih volite ili imajusentimentalnu vrednost, nemojte ih čuvati u ormaru ukoliko nisu za nošenje. Cipele lako zauzmu ormar, a ponekad se pokoji dobar par zbog toga sakrije pozadi i ne nosite ih iako su još uvek dobre.

Odeća

Znate li osnovno pravilo? Ako nešto ne nosite godinu dana, vreme je da se rešite toga. Potrudite se ovih dana, sredite makar jedan ormar i donirajte ili poklonite ono što vam ne treba. Nemojte zaboraviti na manje komade poput iznošenog donjeg rublja, starih grudnjaka ili rasparenih čarapa.

Šminka

Svaki komad šminke kojem je istekao rok trajanja ozbiljna je pretnja vašem zdravlju jer može izazvati ozbiljne alergijske reakcije i druge zdravstvene probleme. Zato što prie pročistite ladicu ili kozmetičku torbicu.

foto: Profimedia

Lekovi

I oni su opasni ako im je istekao rok trajanja ili ih niste čuvali prema uputstvu. U svakom slučaju, rešite ih se na propisan način.

Hrana

Britanski "Independent" je na svoju listu stavio i namirnice koje su se sakrile na policama zamrzivača ili u ormarićima, a istekao je njihov rok trajanja. Izbacite staru, pokvarenu hranu i napravite mesta za svežu.

Vrećice

Plastične kese itekako su loše za okolinu jer im treba dug niz godina da bi se razgradile. Odbačene vrećice opasnost su i za životinje, a malo ih ko reciklira. Možda ste i vi među onima koji su sakupili bespotrebnu kolekciju.

Rešite ih se i ubuduće koristite platnene ili papirne. Platnene su dugoročno odlična opcija jer se mogu prati i dovoljno ih je imati nekoliko komada.

A četkica za zube?

Redovna zamjena četkice za zube. Osnovno je pravilo da se treba zameniti nakon tri meseca korišćenja.

foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track