Foto: Marina Lopicic

Usvojena žalba

UKINUTA PRESUDA: Mimi Oro na slobodi

Milica i ostale klijenkinje su puštene, pošto je žalba koju sam podneo usvojena. To samo govori da je presuda brzopleto doneta, rekao je njen advokat Danilo Nikolić

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Starleta Milica Živanović (23), poznata kao Mimi Oro, koja je nedavno uhapšena zbog prostitucije puštena je danas popodne oko 16 časova iz ženskog zatvora u Požarevcu na slobodu, pošto je Prekršajni apelacioni sud usvojio žalbu njenog advokata Danila Nikolića na presudu sa kojom je bila osuđena na osam dana zatvora.

Odluku o puštanju na slobodu doneo je sudija Prekrašajnog suda u Beogradu, nakon što je starleta žalila na presudu. Prekršajni apelacioni sud je uvažio njenu žalbu i petak popodne je vratio sudiji na ponovno odlučivanje.

Posle većanja, sudija je odlučio da Mimi Oro pusti na slobodu.

Foto: Marina Lopičić

Branilac Mimi Oro i ostalih osuđenih devojaka advokat Danilo Nikolić potvrdio je za Kurir da je presuda ukinuta i da je ona puštena na slobodu.

- Milica i ostale klijenkinje su puštene, pošto je žalba koju sam podneo usvojena. To samo govori da je presuda brzopleto doneta. Zbog štrajka advokata nisam bio u prilici da prisustvujem suđenju jer u tom slučaju ne bi ni bilo ovako presuđeno - rekao je Danilo Nikolić.

Kako je saopštio Prekršajni apelacioni sud, tročlano veće sudija tog suda, ukidanjem prvostepene presude protiv optužene Živanović, vratilo je predmet u redovan postupak sudu.

Portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Ilić izjavio je da je taj sud pazeći po službenoj dužnosti utvrdio postojanje bitnih povreda postupka i na osnovu toga doneo odluku o ukidanju i vraćanju predmeta prekršajnom sudu.To, rekao je Ilić, nikako ne znači da je optužena Živanović, oslobođena odgovornosti, već će postupajući prekršajni sud u redovnom postupku otkloniti bitne povrede na koje je ukazano i za svoju odluku dati valjane razloge.

Ilić je dodao da, ako optužena Živanović u redovnom postupku bude osuđena na kaznu zatvora, vreme provedeno u zatvoru do ukidanja presude će joj biti uračunato u kaznu, a zaprećena kazna ne može biti veća od izrečene.

Presude izrečene drugim okrivljenim licima, koje su priznale prekršaj pravnosnažne su i one su osuđene za prekršaj iz odredbi Javnog reda i mira, odnosno odavanje prostituciji.

Što se tiče pitanja javnosti, kako je advokat optuženih podneo žalbu kada su advokati u štrajku, Ilić je rekao da je advokatima dozvoljeno da sastavljaju žalbe, tužbe i druge podneske sudovima, u predmetima gde postoje prekluzivni rokovi, odnosno gde bi propuštanjem sastava i predaje istih sudovima, moglo doći do zastarelosti ili propuštanja roka za žalbu, što je ovde bio slučaj, pa je branilac tako i postupao, podnoseći žalbu uz priloženu punomoć.

Živanovićka je odmah po izricanju presude poslata na izdržavanje osmodnevne kazne zatvora u ženski deo zatvora u Požarevcu. Ona je u zatvoru provela od 23. decembra do 27 decembra i time izdržala polovinu zatvorske kazne na koju je osuđena.

Foto: Printscreen

Podsetimo Prekršajni apelacioni sud potvrdio j juče popodne da se Milica Živanović žalila na presudu kojom je osuđena za prekršaj iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.Mediji su preneli da je Živanovićeva, poznatija kao Mimi Oro, uhapšena zbog prostitucije i odmah osuđena na kaznu od sedam dana zatvora.

“Žalba na presudu Prekršajnog suda u Beogradu je sa spisima predmeta u toku današnjeg dana dostavljena Prekršajnom apelacionom sudu na hitno odlučivanje“, navodi se u saopštenju tog suda.

Sud je ukazao da je hitan postupak predviđen na osnovu Zakona o prekršajima koji predviđa da se izrečena osuđujuća presuda može izvršiti i pre njene pravnosnažnosti u slučajevima kada okrivljeni ne može da dokaže svoj identitet ili nema prebivalište, ne živi na adresi na kojoj je prijavljen.

Foto: facebook

Podsetimo starleta Milica Živanović poznatija kao Mimi Oro uhapšena je bila zbog sumnje da se bavila prostitucijom i odmah posle privođenja sudiji osuđena na kaznu od osam dana zatvora. Ona je, prilikom hapšenja, negirala da se bavila elitnom prostitucijom.