Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Monfis: Novak ima odgovor za svaki udarac

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Fudbal
> 03:30h

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu. 23:30 - Aleks Ivobi: Ostvarenje sna Mladi napadač Arsenala Aleks Ivobi rekao je posle pobede nad Votfordom 4:0 da trenutno živi svoj san. Nigerijac je bio asistent kod prvog i strelac drugog gola, a u 74. minutu doživeo je ovacije navijača kada je izlazio iz igre. "Srećan sam zbog ekipe, drago mi je da smo pobedili. Kada si dete, sanjaš o nečemu ovakvom, meni se sada san ostvario, pobeđujem sa Arsenalom", rekao je Ivobi, koji je prethodno dao gol i Evertonu. "Osvajanje titule bilo bi nešto neverovatno, ali idemo meč po meč i videćemo kuda će nas to odvesti", dodao je Nigerijac. 23:11 - Partizan pobedio Metalac Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Metalca rezultatom 89:57 (20:13, 21:22, 33:19, 15:3) u prijateljskom meču u Beogradu. Košarkaši dva tima odigrali su kontrolni meč zatvorenog tipa u sklopu priprema za početak Superlige Srbije. Od početka susreta, crno-beli su se nalazili u blagoj rezultatskoj prednosti uz nekoliko dobrih poteza na obe strane i atraktivne blokade Vilijamsa na početku prve i Vitkovca pred kraj druge četvrtine. Nakon 20 minuta, crno-beli su imali rezultatski plus koji je iznosio šest poena (41:35). U trećoj četvrtini, Partizan je zaigrao agresivnije na obe strane terena što je rezultiralo efikasnom igrom u napadu i prvom dvocifrenom predošću koja je do isteka trećeg perioda glasila 74:54. U četvrtoj četvrtini, crno-beli su odigrali koncentrisano do kraja i mirno priveli meč kraju. Kao i protiv Zadra, minutažu su podelili svi igrači a van tima su bili Andrić, Murić i Đumić. Partizan NIS: Cvetković 6, Aranitović 10, Džouns 10, Marinković 3, Veličković 7, Vitkovac 9, Koprivica 7, Magdevski, Milutinović 11, Vilijams 12, Vrabac 13, Vilson 1. Metalac: Kočović 3, Badovi­nac, Gabrić 6, Kutlešić 3, Popović 10, Jevtović, Majstorović 14, Čampara 8, Rakićević 3, Todorović 10, Šarenac, Đukanović. 22:45 - Juventus pobedio Napoli Fudbaleri Juventusa pobedili su danas na svom terenu Empoli sa 1:0 u 31. kolu Serije A i tako zadržali prednost na vrhu tabele. Aktuelni šampion sada ima šest bodova više od Napolija, koji sutra igra u gostima protiv Udinezea. Jedini gol na utakmici postigao je Mario Mandžukić u 44. minutu posle asistencije Pola Pogbe. 22:30 - Real pobedio Barselonu Fudbaleri Real Madrida pobedili su posle preokreta Barselonu u gostima sa 2:1 i tako smanjili zaostatak za lideroma sedam bodova. Barselona je ostala prva i ima 76 bodova, drugi je Atletiko Madrid sa 70, dok Real Madrid ima 69. Do kraja takmičenja ostalo je još sedam kola. Barseloni je ovo prvi poraz posle 3. oktobra. Opširnije OVDE

22:00 - Monfis: Novak ima odgovor za svaki udarac Francuski teniser Gael Monfis kaže da je Novak Đoković jednostavno najbolji u svakom udarcu u tenisu. “Jednog dana neko će okončati njegovu dominaciju, ali niko ne zna ko. Neko ko će biti inspirisan i ko će ga naterati da igra drugačije. Videli smo da ga neki igrači namuče, ali trenutno je on na vrhu. Nalazi rešenje za svaki udarac rivala i za svaki problem sa kojim se suočava“, rekao je Monfis. “On je najbolji u svakom udarcu i ima odgovor na sve najbolje udarce trenutno u tenisu“, dodao je Francuz. Monfis je izgubio svih deset mečeva od Đokovića, koji će u nedelju igrati sa Keijem Nišikorijem u finalu turnira u Majamiju.

21:18 - Sasuolo siguran protiv Karpija Fudbaleri Sasuola pobedili su danas u gostima Karpi sa 3:1 u 31. kolu Serije A i tako sačuvali nadu da mogu da se plasiraju u evropska takmičenja. Sasuolo je sedmi sa 48 bodova, jednim manje od Milana i sedam manje od Fiorentine i Intera, ekipa koje zauzimaju poslednja mesta koja vode u evropska takmičenja. Do kraja takmičenja ostalo je osam kola. Karpi je ostao u opasnoj zoni, na 18. mestu sa 28 bodova, koliko ima i Palermo, koji ima i utakmicu manje. Pretposlednji Frozinone ima 27 bodova, ali i meč manje, pošto sutra igra u gostima protiv Djenove. Gosti su poveli golom Nikole Sansonea u 4. minutu, a domaći su izjednačili pogotkom Rikarda Galjola u 25. minutu. Sasuolo je na poluvreme otišao sa vodjstvom 2:1 posle gola Gregorija Defrela u 35. minutu. Konačan rezultat postavio je Frančesko Ačerbi u 73. minutu. 20:50 - Čukarički pobedio u Jagodini Čukarički je izbio na treće mesto na tabeli Superlige Srbije pobedom u Jagodini u 28. kolu domaćeg šampionata. "Brđani" su poveli golom Đorđa Đurića u 24. minutu meča, a izjednačio je Miroslav Lečić iz penala u nadoknadi vremena prvog poluvremena.Crno-beli sa Banovog Brda do pobede su došli za sedam minuta, golovima Nemanje Radonjića u 71. i Andrije Pavlovića u 78. minutu.Čukarički sada ima bod manje od Partizana, koji je ranije danas posle preokreta pobedio Radnik sa 3:2. Jagodina je poslednja sa 22 boda, jednim manje od Spartaka i Rada.

20:40 - Novi poraz Valensije Fudbalerima Valensije nije pomogla ni promena trenera, pošto je ekipa danas izgubila od Las Palmasa 2:1 i tako pretrpela četvrti uzastopni prvenstveni poraz.Valensija je ove nedelje otpustila Garija Nevila zbog loših rezultata, a ekipu je privremeno preuzeo Pako Ajestaran, ali to nije pomoglo "slepim miševima". Valensija je danas povela već u trećem minutu golom Rodriga, posle greške odbrane domaćih. Ekipe su igrale posle toga uglavnom na sredini terena, a Las Palmas je izjednačio iz penala u 50. minutu. Jedanaesterac je dosuđen kada je Havi Fuego faulirao rivala u svom šesnaestercu, a najstrožu kaznu sigurno je izveo Džonatan Vijera. Las Palmas je srećno došao do pobede, jer je Škodran Mustafi u 63. minutu postigao autogol, kada je neuspeošno probao da blokira udarac, ali je samo promenio smer lopti i poslao je u svoju mrežu. 20:30 - Goleada u Dortmundu Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su danas na svom terenu Verder iz Bremena sa 3:2 u meču u kome su vidjena dva preokreta. Svih pet golova postignuto je u drugom poluvremenu. Domaći tim poveo je golom Pjer-Emerik Obamejanga u 53. minutu. Gosti su izjednačili u 69. minutu preko Alehandra Galvesa, a poveli u 74. pogotkom Zlatka Junuzovića. Njihovo vodjstvo trajalo je samo tri minuta, pošto je u 77. Šindji Kagava izjednačio, da bi Adrijan Ramos u 82. doneo "milionerima" prednost. Borusija je zadržala priključak za vodećim Bajernom od pet bodova, dok je Verder pao na 14. mesto sa 28 bodova, samo jednim više od ekipa iz opasne zone.

20:20 - Remi na Enfildu Fudbaleri Liverpula i Totenhema odigrali su danas 1:1 u 32. kolu Premijer lige, što je rezultat koji ne odgovara nijednom timu. Liverpl je 10. na tabeli sa 44 boda i dve utakmice manje i trenutno se bori za mesto koje vodi u Evropu, za šta mu fali sedam bodova. Totenhem je zadržao drugu poziciju, ali sada ima četiri boda manje od vodećeg Lestera, koji sutra igra protiv Sautemptona. Liverpul i Totenhem odigrali su uzbudljiv meč, a oba gola postignuta su u drugom poluvremenu. Domaći tim poveo je golom Filipa Kutinja u 51. minutu, a izjednačenje gostima je doneo Hari Kejn u 63. Napadaču Totenhema ovo je bio 22. gol u sezoni i sada na prvom mestu liste strelaca ima tri pogotka više od Džejmija Vardija iz Lestera.

20:00 - Pomoćni trener Pazara: Žao mi je što nismo pobedili Pomoćni trener Novog Pazara Izet Ljajić izjavio je posle današnjeg remija sa Voždovcem da mu je žao što njegovi fudbaleri nisu pobedili, ali da je izuzetno važno što su postigli gol posle pet utakmica. "Znali smo da će biti teško, ovo je bila možda i naša utakmica proleća. Voždovac, organizovan i odlično vođen, došao je do boda. Za nas je najvažnije da smo postigli gol, uoči teške borbe za opstanak koja nas očekuje", rekao je Ljajić. On je naveo da je šef stručnog štaba Novog Pazara Zoran Marić "izgubio glas tokom prvog poluvremena" i da se zbog toga nije pojavio na konferenciji za medije. Pred oko 2.000 gledalaca na Gradskom stadionu, Novi Pazar i Voždovac su u 28. kolu Super lige Srbije odigrali nerešeno 1:1. Trener Voždovca Bratislav Živković ocenio je da utakmica nije bila posebno lepa, ali da je bila od velike važnosti za oba tima. "Jurimo plej-of, a Pazar je hteo da napravi korak napred u borbi za opstanak. To je uticalo na igrače da odigraju nešto lošije. Bilo je, ipak, nekih šansi, čak i dve prečke, a viđena su dva lepa gola. U ovom momentu, možda bod nama više znači", istakao je Živković.

19:50 - Het-trik Ibrahimovića za ubedljivu pobedu nad Nicom Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović postigao je het-trik u današnjoj pobedi svog tima nad Nicom od 4:1 i tako poboljšao učinak na 30 postignutih golova u 32 kola Lige 1. PSŽ je pre dva kola obezbedio titulu, a današnja pobeda mu je poslužila za zagrevanje pred duel sa Mančester sitijem u četvrftinalu Lige šampiona. Nica je ostala na trećem mestu, ali sada ima samo bod više od Olimpika iz Liona, koji sutra u gostima igra protiv Lorijana. Ibrahimović je prvi strelac lige sa 30 golova, a drugo mesto dele njegov saigrač Edinson Kavani i Aleksandr Lakazet sa po 14. Parižani sada imaju 25 bodova više od drugoplasiranog Monaka. 19:30 - Spartak se oglasio saopštenjem FK Spartak se oglasio saopštenjem posle poraza od Radničkog. "Naš klub i naši igrači, su tokom cele nedelje izloženi pritisku o nekakvoj igri tri za tri koju Spartak navodno ima dogovoreno sa ekipom Radničkog iz Niša. Iako su činjenice dijametralno suprotne i nemaju veze sa stvarnošću. Opšte je poznato da se Spartakova Uprava nije menjala zadnjih 6,7 godina, a za to vreme u Radničkom iz Niša su se menjale gotovo u svakoj sezoni. Kako to neko zamišlja da se iz godine u godinu sa različitim ljudima u Upravi kluba može dogovoriti rezultat? Mi kao klub imamo sreću, da se naši Marinci i Meraklije, blizu 30 godina posećuju, navijaju sa iste tribine i gaje bratske odnose. Što je jedinstven i pozitivan primer u srpskom fudbalu. Pošto je FSS merilo za krivične prijave kretanje kvota po kladionicama, mi i sada, i pored toga što smo izgubili važne bodove možemo da očekujemo novu krivičnu prijavu. Isto tako, očekujemo, da se FSS i general Milivoj Mirkov hitno oglase i da po hitnom postupku podnesu krivičnu prijavu. Jer imamo identičnu situaciju kao i u slučaju 26. kola kada smo igrali protiv OFK Beograda. Ako to ne urade, ljudski bi bilo da nam se obrate izvinjenjem, a profesionalno, da se oglase i povuku sve dosadašnje prijave vezane za naš klub. Koje su donošene bez osnova, a posebno ona o oduzimanju 2 boda. Ili je možda pravilo, da je pad kvota bitan u martu ali to za april ne važi. Za kraj pitanje: Šta bi se desilo da je Spartak danas pobedio? Da li bismo opet završili na svim naslovnim stranama novina i u svim tv dnevnicima… Svako ko je gledao utakmicu, ovu i sve prethodne, video je sportsku igru i borbu na terenu. To niko i nikad ne može osporiti! Posle svega ne znamo da li da tugujemo zbog poraza ili da budemo srećni jer smo izbegli novu torturu! 19:00 - Ivan Tomić: Kao u Premijer ligi Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je da je zadovoljan pobedom nad Radnikom, a za današnju utakmicu je kazao da je nalik na one iz engleske Premijer lige. "Bila je ovo utakmica sa velikim obrtima, nalik onima u Premijer ligi, u tom smislu da smo gubili 0:2, preokrenuli i pobedili", rekao je Tomić. Partizan je na svom stadionu pobedio Radnik sa 3:2, iako je na poluvremenu imao dva gola zaostatka, u utakmici 28. kola Super lige. "Čestitao bih radniku na taktici i sprovođenju te taktike u delo. Oni su dočekali i iskoristili svoje šanse iz kontranapada. Ono čime sam najzadovoljniji je to što smo drugo poluvreme počeli bez nervoze i pored toga što smo bili u rezultatskom deficitu", kazao je Tomić. On je naveo da je zadovoljan strpljivošću svojih fudbalera.

18:45 - Ivana Jorović titulom do ličnog rekorda Mlada srpska teniserka Ivana Jorović osvojila je titulu na čelendžeru u francuskom Kroisi-Buburgu i došla do najboljeg plasmana karijere. Jorovićeva je u finalu pobedila Francuskinju Polin Parmentije u tri seta, sa 6:1, 4:6, 6:4, posle tačno dva sata igre. Srpska teniserka je tako ujedno ostvarila jednu od najvećih pobeda karijere, pošto je Parmentijeova bila postavljena za drugog nosioca, a trenutno je 111. na svetu. Ivana je pre turnira u francuskoj bila na 179. mestu na WTA listi, a od naredne nedelje očekuje je veliki skok i prvi put u karijeri će biti među 150 najboljih na svetu. Turnir u francuskom gradu igran je za nagradni fond od 50.000 dolara

18:25 - Novi neuspeh Njukasla Fudbaleri Njukasla izgubili su danas u gostima od Noriča sa 3:2 i tako otežali sebi borbu za opstanak u Premijer ligi. Norič je poveo preko Tima Klosea, ali je Aleksandar Mitrović izjednačio. Novu prednost domaćinu doneo je Djumersi Mbokani, ali je srpski napadač postigao gol iz penala četiri minuta pre kraja regularnog dela i ponovo izjednačio. Ipak, pobedu Noriču u trećem minutu nadoknade doneo je Martin Olson. Njukasl je ostao pretposlednji sa 25 bodova, šest manje od Noriča, koji je na 17. mestu koje obezbedjuje opstanak. Arsenal i Mančester siti ostali su u igri za titulu, pošto su zabeležili pobede. Arsenal je sa 4:0 pobedio Votford na svom stadionu, dok je Siti istim rezultatom u gostima bio bolji od Bornmuta. Arsenal je treći sa 58 bodova, Siti ima četiri manje, dok vodeći Lester ima 66, a drugopalsirani Totenhem 61. Sanderlend i VBA igrali su bez golova, Stouk i Svonsi igrali su nerešeno 2:2, a istim rezultatom završen je i duel Vest Hema i Kristal Palasa. 18:10 - Metalac pobedio Borac Fudbaleri Metalca pobedili su u Gornjem Milanovcu čačanski Borac 2:0, golovima Valberta Kaiseda u 14. i Milana Stojanovića u 45. minutu u 28. kolu Superlige Srbije. Borac je pao na peto mesto sa 44 boda, dok je Metalac sada 11. sa 31. U malom gradskom derbiju, Rad i OFK Beograd igrali su na Banjici nerešeno 1:1. Rad je vodio golom Stevana Batesa u 27. minutu, a u 61. je izjedmnačio Vladimir Jovović. OFK je 13. na tabeli sa 27 bodova, četiri više od Rada, koji je poziciju ispod. Novi Pazar je na svom stadionu igrao 1:1 sa Voždovcem. Domaćin je poveo preko Dina Šarca u 70. minutu, a u 82. je izjednačio Nenad Marinković. Voždovac je šesti u Super ligi sa 40 bodova, dok je Pazar 12. sa 28. 17:55 - Ubedljiva pobeda Atletika Fudbaleri Atletiko Madrida lako i ubedljivo su danas na svom stadionu pobedili Betis sa 5:1, u 31. kolu španske Primere. Strelci su bili Fernando Tores u 37, Antoan Grizman u 42. i 82, Huanfran u 65. i Tomas Parti u 92. minutu. Gol za Betis dao je Ruben Kastro u 79. Atletiko je drugi sa 70 bodova, šest manje od Barselone, a četiri više od Real Madrida, koji će se medjusobno sastati večeras od 20.30. Betis se i dalje bori za opstanak, a posle sedam kola pre kraja zauzima 13 mesto sa 34 boda, šest više od Hetafea koji je u zoni ispadanja. 17:40 - Bajern pobedio Ajntraht, debakl Šalkea Fudbaleri Bajern Minhena zabeležili su novu pobedu u nemačkoj Bundesligi, pošto su na svom stadionu sa 1:0 savladali Ajntraht. Strelac je bio Frank Riberi u 20. minutu. Bajern je prvi na tabeli nemačkog prvenstva sa 72 boda, osam više od drugoplasirane Borusije Dortmund, koja će kasnije igrati svoju utakmicu 28. kola. Ajntraht je pretposlednji sa 27 bodova. Šalke je doživeo debakl na gostovanju Ingolštatu, pošto je ubedljivo poražen sa 3:0. Golove su dali Moric Hartman, Lukas Hinterser i Dario Leskano.Klub iz Gelzenkirhena je pao na šesto mesto na tabeli, pošto ga je prestigao Majnc, koji je sa 4:2 pobedio Augsburg.Hamburg je sa 3:0, golovima Klebera, Iva Iličevića i Nikolaja Milera, pobedio Hanover u gostima.Darmštat i Štutgart igrali su nerešeno 2:2. Srpski reprezentativac Filip Kostić bio je asistent kod prvog gola Štutgarta. 17.20 - Fudbaleri Radničkog nastavljaju da beleže dobre rezultate Fudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su danas Spartak u Subotici sa 2:0, u 28. kolu Super lige Srbije. Strelci za niški klub su bili Marko Mrkić u 53. i Aleksandar Jovanović u 70. minutu, dok je gol za domaćina u 87. minutu dao Stefan Milošević. Radnički je treći na tabeli sa 45 bodova, koliko ima i drugoplasirani Partizan. Spartak je pretposlednji sa 23 boda. 17:00 - Đoković protiv Nišikorija za rekorde i istoriju Najbolji teniser sveta Novak Đoković sutra u finalu Majamija ima priliku da ispiše istoriju i postane najbolji ikada u nekoliko kategorija - broju osvojenih Mastersa, zaradi na turnirima, titulama u Majamiju i vezanim titulama na američkoj turneji. Ukoliko savlada Japanca Kei Nišikorija, protiv koga ima skor 6:2, Đoković će postati igrač sa najviše Masters titula u istoriji 28, s obzirom na to da trenutno deli prvo mesto sa Rafaelom Nadalom (po 27), a ujedno postaće igrač koji je najviše zaradio na turnirima. Đoković je do sada u karijeri inkasirao 97.171.248 dolara i ako trijumfuje zaradiće još 1.028.300 dolara i preskočiti trenutno najbogatijeg Rodžera Federera, koji je zaradio 97.885.881 dolar. Na trećem mestu je Nadal sa 76.378.282 dolara, sledi Endi Marej sa 43.573.446 i Pit Sampras sa 43.280.489 dolara. I ne samo to, Đoković bi se šestom titulom u Majamiju izjednačio sa Andre Agasijem, ali i postao bi prvi teniser koji je četiri puta "vezao" titule na Indijan Velsu i Majamiju.Finale između Đokovića i Nišikorija igra se sutra od 19 sati po srpskom vremenu.

16:45 - Burusis i De Kolo najkorisniji u 13. kolu TOP 16 faze Evrolige Janis Burusis i Nando de Kolo najkorisniji su igrači 13. kola Top 16 faze Evrolige sa indeksom korisnosti po 35. De Kolo je u pobedi CSKA nad Žalgirisom imao 26 poena, 7 skokova i 3 asistencije, dok je Burusis u trijumfu Laboral Kuče nad Realom upisao 25 poena, 10 skokova i po 3 asistencije i ukradene lopte. U idealnoj petorci je i Burusisov saigrač Majk Džejms sa 27 poena (6-6 za tri) za indeks 30, kao i Džejms Ogastin iz Himkija i Džamon Gordon iz Darušafake.

16:10 - Kirjos: Niko ne poznaje pravog mene Nik Kirjos zadovoljan je igrom u poslednje vreme – u Indijan Velsu je ispao rano, ali u Majamiju je dogurao do polufinala. “Mučio sam se fizički u Indijan Velsu, bio sam bolestan, onda su mi se desile neke stvari van terena i nisam mnogo očekivao od Majamija, još sam pokušavao da se pronađem ponovo. Ali dobio sam prvi meč i krenulo je, ponosan sam na sebe“, rekao je Australijanac posle poraza od Keija Nišikorija. Sada sledi sezona na šljaci, koja je Kirjosova najlošija podloga. Ipak... “Odmoriću se dan-dva, a onda krećem da prilagođavanjem na šljaku, mada tu ne postavljam previsoke ciljeve. Prošle godine bio sam dobar na šljaci, mislim da mogu da igram dobro i na toj podlozi“ Na pitanje da li misli da ga ljudi nekada pogrešno shvataju, Kirjos odgovara: “Da, definitivno. Osećam kao da niko ne poznaje pravog mene, ali iskreno, draže mi je tako“.

15:32 - Beogradski maraton: Dva rekorda već oborena Na predstojećem 29. Beogradskom maratonu već su postignuta dva rekorda, i to po broju učesnika i po broju zemalja iz kojih učesnici dolaze. "Prijavljeno je već više od 5.000 takmičara iz 58 zemalja sveta sa svih kontinenata, čime su prevazidjene brojke iz 2015. godine sa 28. Beogradskog maratona od 4.500 učesnika iz 56 zemalja - što su tada, takodje, bili rekordi na Beogradskom maratonu", navedeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici. Iz organizacije maratona je saopšteno i da je predvidjeno maksimalno 6.000 učesnika u maratonu i polumaratonu, zbog čega se mole svi oni koji se do sada nisu prijavili, a imaju nameru da učestvuju na toj manifestaciji da to učine što pre. Elektronsko prijavljivanje preko sajta Beogradskog maratona traje do petog aprila, a Prijavni centar radiće od 11. do 15. aprila u Domu omladine Beograda od deset do 20 časova svakog dana. Ovogodišnji 29. Beogradski maraton biće održan u subotu, 16. aprila.

13:50 - Kavani se vraća u Italiju Urugvajski reprezentativac Edison Kavani, koji je od 2013. godine nosio dres PSŽ-a, navodno je dogovorio transfer u Juventus gde će ostati do 2019. godine.Prema pisanju Tutosporta, Kavani će primati 5,5 miliona evra po sezoni, a imaće i bonuse u zavisnosti od broja odigranih utakmica, golova i eventualnih trofeja. Tutosport otkriva da je saradnja dogovorena 9. marta u Londonu, kada je PSŽ sa 2:1 savladao Čelzi i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona u kom će igrati protiv Mančester Sitija.

Foto: Reuter

13:10 - Ivana Jorović na korak do titule u Francuskoj Srpska teniserka Ivana Jorović plasirala se u finale čelendžera u mestu Kroisi-Buborg u Francuskoj.Ona je savladala talentovanu domaću teniserku Osean Dodan u tri seta, sa 4:6, 6:3, 6:3 za jedan čas i 53 minuta igre. Za titulu će se Ivana boriti sa još jednom domaćom teniserkom, samo mnogo iskusnijom – u pitanju je 30-godišnja Polin Parmentije, koja je nekada bila 40. igračica sveta. Turnir se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 50.000 dolara.

12:40 - Finale ABA lige od 29. aprila Finalna serija ABA lige između Crvene zvezde i Mega Leksa počeće 29. aprila i trajaće do 5. maja, saopšteno je na sajtu regionalnog takmičenja. Plasman Crvene zvezde u Top 8 fazu Evrolige doneo je pomeranja u kalendaru regionalnog šampionata, pa ce tako finalna serija plej-ofa početi tek krajem aprila. Finale ABA lige igra se na tri pobede, a u prve dve utakmice domaćin će biti Crvena zvezda (29. i 30. aprila), a potom će treća utakmica biti odigrana 2. maja u Sremskoj Mitrovici. Potencijalni četvrti susret igraće se takođe u Sremskoj Mitrovici (3. maja), dok bi se eventualna majstorica igrala 5. maja u Beogradu.

12:00 - Kendo: Srbija do istorijskog srebra u Skoplju Ženska kendo reprezentacija donela je Srbiji prvu medalju sa evropskih prvenstava, pošto je u Skoplju osvojila srebro posle poraza od Francuske u finalu. Srbija je u ekipnoj konkurenciji od 21 ekipe ukupno pobedila Švajcarsku, Češku, Rumuniju, Holandiju i Nemačku, ali je Francuska u finalu pobedila 5:0. "Veoma sam ponosna na uspeh cele reprezentacije. Ova medalja predstavlja sinergiju dugogodišnjeg iskustva, napornog rada i mladosti", rekla je kapitenka Srbije Jovana Marić U subotu su na programu timske borbe za muškarce i pojedinačne po kategorijama. Na Evropskom prvenstvu u Skoplju učestvuje više od 500 takmičara iz 39 zemalja, što ga čini najvećim kontinentalnim takmičenjem do sada. Takmičenje će nadgledati deset delegata Evropske kendo federacije i tri zvanična delegata iz Japana, zajedno sa 29 sudija. Kendo je japanski borilački sport u kome se takmičari bore mačevima od bambusa. Evropska i svetska prvenstva u kendu se organizuju od 1970. godine, kada je formirana Međunarodna kendo federacija. 11:20 - Bivši golman novi selektor Venecuele Bivši golman reprezentacije Venecuele Rafael Dudamel imenovan je za selektora nacionalnog tima. Dudamel će na klupi Venecuele, koja je trenutno poslednja u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, zameniti Noela Sanvisentea. Sanvisente je podneo ostavku posle poraza od Čilea. "Novi selektor se zove Rafael Dudamel. Ima 43 godine i ceo svet zna za njega", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Venecuele Loreano Gonzales. Dudamel, koji je igrao u raznim klubovima u Kolumbiji, Argentini i Južnoj Africi, već je trenirao fudbalere mlađe od 20 godina i mlađe od 17 godina u Venecueli. Venecuela je, posle šest odigranih utakmica, poslednja na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal 2018. sa samo jednim osvojenim bodom. 10:50 - Nišikori: Nemam šta da izgubim protiv Novaka Kei Nišikori kaže da nema šta da izgubi u finalnom susretu turnira iz Masters 1.000 serije protiv Novaka Đokovića.Peti reket planete, Japanac je do finala na Floridi stigao pobedom nad Nikom Kirjosom iz Australije u dva seta – 6:3, 7:5, dok je apsolutni vladar svetskog tenisa posle velike borbe porazio Davida Gofana iz Belgije – 7:6(5), 6:4. "Servis, ritern... Sve je funkiconisalo kako treba. Trudio sam se da budem agresivan, a dobio sam i veliki broj poena na mreži. Što se finala tiče, nemam šta da izgubim, pa se nadam da ću odigrati još jedan dobar meč", kaže Nišikori. Srbin je u osam duela sa Japancem slavio šest puta, poslednji put u četvrtini finala Australijan Opena u januaru, a njihov deveti okršaj zakazan je za nedelju od 16 časova. 10:10 - Momir Ilić MVP SEHA lige Za najkorisnijeg igrača regionalne SEHA GAZPROM lige izabran je levi bek Vesprema Momir Ilić.U idealnoj postavi našlo se mesta i za Rastka Stojkovića (pivotmen), kao i Iliju Abutovića (defanzivac). Finalni turnir regionalne igra se od petka do nedelje u Varaždinu, a hrvatski grad ugostiće četiri najbolje ekipe pete sezone regionalnog takmičenja, u kome su učestvovali i srpski klubovi, Vojvodina (sedmo mesto) i Spartak Vojput (deveto mesto). Finale je zakazano za nedelju od 19 časova, a meč za treće mesto igra se od 16.30. Idealna postava SEHA lige 2015/2016: Golman – Arpad Šterbik (Vesprem), Levo krilo – Timur Dibirov (Vardar), Levi bek – Momir Ilić (Vesprem), Srednji bek – Čema Rodriges (Vesprem), Desni bek – Laslo Nađ (Vesprem), Desno krilo – Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Pivotmen – Rastko Stojković (Meškov), Defanzivac – Ilija Abutović (Vardar)

09:30 - Boston bolji od Voriorsa, Bjelica 15 poena Košarkaši Bostona savladali su kao gosti ekipu Golden Stejt Voriorsa sa 109:106, i tako im naneli tek osmi poraz u sezoni. Boston je ovom pobedom prekinuo niz nepobedivosti Voriorsa na domaćem terenu, koji nisu izgubili u Orakl areni 14 meseci (54 uzastopne pobede). Najefikasniji kod Bostona bio je Ajzea Tomas sa 22, Tarner je ubacio 21, a Salindžer 20 uz 12 skokova. Kod Golden Stejta najefikasniiji je bio Stefon Kari sa 29 poena, ali I promašenom trojkom za izjednačenje 5,3 sekunde pre kraja. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica upisao je 15 poena u porazu Minesote na gostovanju Juti (98:85). Bjelica je na terenu proveo više od 35 minuta i za to vreme skupio I osam skokova I dve asistencije. Kod “Vukova” treba istaći I dobru partiju Viginsa (24p) i Taunsa (17p). Najefikasniji kod Jute bio je Gordon Hejvord sa 24, Lajs je ubacio 18, a Hud poen manje. Jednu od najzanimljivijih utakmica večeri odigrali su Klivend I Atlanta, a Kavsi su slavili na gostovanju posle produžetka sa 110:108. Najefikasniji kod Klivlenda bio je Lebron DŽejms sa 29 poena, 16 skokova I devet asistencija, Irving je dodao 20, a Lav 15. Kod Atlante Milsap je ubacio 29 uz 12 skokova, 28 je dodao Tig, a po 14 su ubacili Korver I Horford.

08:40 - Novak protiv Nišikorija za 6. titulu u Majamiju Kei Nišikori pobedio je Nika Kirjosa sa 2:0 u setovima i plasirao se u finale Mastersa u Majamiju (6:3,7:5). Japanski teniser je kontrolisao dešavanja na terenu tokom čitavog meča i apsolutno zaluženo je stigao do svog drugog Masters finala u karijeri. U finalu će igrati protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je u polufinalu bio bolji od Davida Gofana (7:6,6:4). Biće to njihov deveti međusobni okršaj, a Đoković vodi sa 6:2. Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu ovogodišnjeg Australijan opena kada je Novak slavio u tri seta. Finale je na programu u nedelju od 19 časova po našem vremenu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE