Foto: Zorana Jevtić

Smrt prodavca lubenica

SUSPENZIJA ZBOG TRAGEDIJE NA VIDIKOVCU: Ristić kaznio komunalce, utvrđene nepravilnosti

BEOGRAD - Dva komunalna policajca koja su učestvovala u dogadjaju na Vidikovačkoj pijaci kada je preminuo jedan prodavac lubenica, biće suspendovani.

Beograd
> 00:00h

Kako je navedeno, na zahtev načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića sprovedena je interna kontrola kojom su utvrdjene nepravilnosti u radu dvojice komunalnih policajaca na Vidikovačkoj pijaci.

"Na osnovu analize spisa i izjava prisutnih, utvrdjeno je kontrolom da su dvojica komunalnih policajaca imala nepravilnosti u radu i zato sam podneo predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv njih i zatražio da se suspenduju do okončanja postupka", rekao je Ristić.

Prema njegovim rečima, lokacija kod Vidikovačke pijace je kritična naročito kada su u pitanju prekršaji iz oblasti komunalnog reda, i to nelegalne prodaje i nepropisnog parkiranja.

"I pored toga, trudimo se da svoj posao izvršavamo na zakonit i profesionalan način. Svi prekrašaji koji se ovde dešavaju nisu samo u nadležnosti Komunalne policije, već smo pružali asistenciju drugim inspekcijskim organima u cilju suzbijanja i sankcionisanja prekršaja", rekao je Ristić.

On je dodao da su na Vidikovačkoj pijaci komunalni policajci izloženi čestim pretnjama, vredjanjima i napadima prekršilaca, ali ih to ne opravdava ukoliko predju svoja ovlašćenja.

"Komunalna policija treba da bude u službi gradjana i najčešće interveniše po njihovim prijavama. Ukoliko se desi da se utvrde nepravilnosti i propusti u njihovom radu, i ubuduće ćemo reagovati i oni će biti sankcionisani", kazao je Ristić.

On je izrazio iskreno žaljenje zbog tragedije na Vidikovačkoj pijaci i dodao da će u cilju dodatnog poboljšanja odnosa sa gradjanima intenzivirati rad sa pripadnicima Komunalne policije.

Jedan prodavac lubenica umro je u sredu, 29. juna, na Vidikovačkoj pijaci prilikom rasprave sa komunalnim policajcima koji su ga legitimisali.

Njegova porodica i kolege prodavci tvrde da je on imao sve dozvole za rad i da su komunalni policajci bili nepotrebno grubi prema njemu, dok je Komunalna policija saopštila da su njeni pripadnici postupali u skladu sa svojim ovlašćenjima i da nisu primenili nikakvu silu prema prodavcu.

DETALJI DRAME NA VIDIKOVCU Prodavac: Pustite me, imao sam 2 infarkta Komunalac: Imaćeš i treći?!

SMRT PRODAVCA LUBENICA NA PIJACI VIDIKOVAC: Komunalna policija uputila saučešće porodici nastradalog

UMRO POSLE RASPRAVE Očajna žena: Komunalci su mi ubili muža!

BAHATO PREKO TRAVE: Evo kako voze komunalni policajci!

BAHATO PARKIRAMO: Komunalci staju gde stignu! (FOTO)