CRVENO-BELI NISU KLONULI

(KURIR TV) ZVEZDINE KOŠARKAŠE BOLI NEUSPEH PROTIV BUDUĆNOSTI, ALI PORUČUJU: Već smo zaboravili poraz! U utorak moramo da dobijemo

Košarkaši Crvene zvezde su već zaboravili poraz od Budućnosti...

Košarka

Dok su se istuširali i izašli pred novinare, neuspeh u prvom meču finalne serije plej-ofa regionalnog takmičenja je već bio arhiviran. Kažu crveno-beli, tako mora, kako bi se preko noći oporavili i spremili za drugi duel (utorak, 18:30).

"Ušli smo mekano, dozvolili im da naprave 7:0 na početku i celu utakmicu smo jurili rezultat. Previše nervoze, trebalo bi da ohladimo glave, odmorimo se i spremimo za sledeći meč. Takva je serija da nema vremena za veće analize. Moramo da dobijemo utakmicu u utorak, posle odemo u Podgoricu i probamo da vratimo seriju u Beograd ili je završimo tamo“, objasnio je Branko Lazić.

Kapiten Zvezde zna šta treba ispraviti...

"Manje nervoze i koncentracija. Igramo na našem terenu, nije trebalo da trošimo pažnju na stvari sa strane", dodao je Lazić.

Stefan Janković je čestitao gostima.

"Napravili smo neke greške u odbrani, oni su odigrali bolje i zaslužili pobedu. Sutra je nova utakmica, već smo zaboravili ovu. Sutra moramo da dobijemo", rekao je Janković.

Upitan šta je presudilo, nije imao dilemu:

"Odbrana je bila ključna, to je finale. Biće bolje sutra, dobri smo sa glavama".

Janković ne sumnja da će Zvezda odbraniti titulu.

"Boli poraz, naročito kad se izgubi kod kuće, ali znamo da nas sutra čeka nova utakmica. Moramo se odmoriti, vratiti se na teren i pobediti. Ja verujem u svoju ekipu i verujem da možemo to uraditi", jasan je Stefan Janković.

Nemanja Gordić predvodio je Budućnost do brejka.

"Bio je vruć ambijent i u drugom poluvremenu je bilo naročito vruće u dvorani. Za nas je velika stvar što smo u prvom meču napravili brejk. Sutra je već novi meč", rekao je Gordić i osvrnuo se na ritam utakmica:

"Nije baš najnormalniji ritam... Nema se vremena za ispravke. Zvezda će imati motiv da nadoknadi minus, a nama će ova pobeda predstavljati snagu".

(Anja Vukašinović, Foto: Dado Đilas)