Foto: Marina Lopičić

Optužen za nedozvoljene polne radnje, ali samo u jednom slučaju

OMRAŽENI LOKALNI ŠERIF BAŠ NE ZNA ZA SRAM: Jutka napravio slavlje, pa se još i zahvaljivao sudiji i tužiocima koji su bili u 1. redu

Politika

Predsednica suda u Brusu Ljiljana Stanković bila je gošća na proslavi povodom dana te opštine koju je organizovao Milutin Jeličić Jutka, optužen za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje.

foto: Printscreen

Na svečanosti su se pojavili i predstavnici tužilaštva. Zanimljivo je da je oficijelni voditelj tokom proslave najavljivao sve važne goste - načelnika Rasinskog okruga, predsednike susednih opština, okružni odbor SNS, sveštenike. Dok je Stankovićevu i predstavnike tužilaštva najavio lično Jeličić.

"Maločas smo ispustili neke da pozdravimo, a to se odnosi na predstavnike sudstva i tužilaštva, kao i na predsednika okružnog odbora SNS Predraga Dejanovića, tako da zahvaljujem i njima", rekao je Jeličić.

On se tako praktično zahvalio tužilaštvu koje ga je poštedelo i častilo tako što je podiglo optužnicu u slučaju polnog uznemiravanja samo jedne žene, iako je lista zlostavljanih daleko duža. Pozdravio je i Stankovićevu, koja je predsednica suda u Brusu koji istom tom Jeličiću treba da sudi.

Marija Lukić, bivša Jeličićeva sekretarica, predala je 13. avgusta predsednici suda zahtev za izuzeće suda u Brusu, budući da je uverena da Jeličić ima kontrolu nad ovim sudom. Odgovor, međutim, još nije dobila.

foto: Marina Lopičić

"Bila sam pre dva dana da vidim dokle se stiglo sa mojim zahtevom, ali su mi rekli da su ga prosledili Višem sudu i da će oni o tome odlučivati", navodi Lukićeva.

Komentarišući to što su na Danima Brusa u svečanoj sali bili i predstavnici suda i tužilaštva, Lukićeva kaže da je ništa više ne iznenađuje.

"To što ih je Jeličić pozdravio tumačim kao još jedan njegov pritisak i demonstraciju moći. Nije prvi put da pokazuje svoje veze u sudu i tužilaštvu. Hvalio se već kako mu sud drži određene predmete u fioci", ističe Lukićeva.

(Kurir.rs/Blic/Ivana Mastilović Jasnić/Foto: Marina Lopičić)