OTKRIVAMO! OVO JE OMRAŽENI LOKALNI ŠERIF NAPISAO U IZVEŠTAJU SNS! Jutka: Pišu da sam predator, a ja domaćin čovek!

SKANDAL U BRUSU

OTKRIVAMO! OVO JE OMRAŽENI LOKALNI ŠERIF NAPISAO U IZVEŠTAJU SNS! Jutka: Pišu da sam predator, a ja domaćin čovek!

Politika -

Milutin Jeličić, zvani Jutka, čelnik Brusa, koga grupa žena tereti za seksualno uznemiravanje, u raportu o svom radu, umesto da nabroji rezultate, zapomagao kako se protiv njega vodi hajka

Milutin Jeličić Jutka, predsednik opštine Brus, koga je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje, u izveštaju o svom radu koji je predao centrali stranke SNS tvrdi da on nije nikakav predator, već domaćin čovek!

Kurir je ekskluzivno imao uvid u deo Jeličićevog izveštaja, u kom on odbacuje sve optužbe i tvrdi da mu pomenute afere smešta lokalni moćnik koji hoće da uništi prirodu i reke u tom kraju?!

- Uveren sam da će ovaj izveštaj o radu biti od koristi da vidite da domaćinski vodim opštinu Brus. Iako me mediji lažno predstavljaju građanima Srbije i vode afere protiv mene da sam nekakav predator, a kao što vidite ja sam domaćin i branim interese građana naše opštine. To nekim pojedincima ne odgovara i uništavaju nam jedino bogatstvo koje nam je i sam bog dao, prirodu i reke - navodi se u Jeličićevom izveštaju o radu, kao i: - Uveravam vas da interes jednog čoveka koji gradi mini-hidrocentralu cevnog tipa u dužini od tri kilometra stoji iza ovih afera i pokušava svim načinima da me pomeri s mesta rukovodioca opštine, da bi omogućio i drugim ljudima da nam unište opštinu Brus.

Podsetimo, ovaj "borac za prirodu i reke" je poslednjih meseci u središtu skandala nakon što je otkriveno da je nekoliko žena, među kojima su i njegove saradnice, zlostavljao, seksualno uznemiravao, ucenjivao i maltretirao. Pet žena ga je i prijavilo nadležnim organima, nakon čega je Jutka saslušavan u policiji, ali mu nije određen pritvor. Žrtve su otkrile da im je on tražio seks, a zauzvrat im nudio zaposlenje. Osim što je tražio seks, ženama je slao lascivne poruke, pokušavao na silu da ih ljubi i grli...

Nakon što je sve otkriveno, te nakon podnošenja prijava, Jeličić je navodno pokušao da potkupi žrtve, nudeći im novac, zaposlenje i druge privilegije kako bi povukle tužbe i kazale da su govorile neistine. Krenuo je i u revanšizam, pa je mužu jedne od žrtava slao batinaše, a naredio je i uklanjanje objekta u kom ima radnju. Prvi čovek opštine Brus nije odgovarao na pozive Kurira kako bi nam dao objašnjenje zašto je bukvalno kukao u izveštaju umesto da predstavi rezultate rada.

Srpska napredna stranka je pre nekoliko dana analizirala rad svih 169 odbora, a prema rečima Darka Glišića, predsednika Izvršnog odbora, prelaznu ocenu može dobiti 160 odbora. Glišić je kazao da će iz stranke biti izbačeni svi kojima se utvrdi krivica i budu pravosnažno osuđeni.

Zaključak stranačkih organa Devet odbora palo na ispitu Na sednici Izvršnog odbora SNS, koji je prošle nedelje održan u Novom Sadu, zaključeno je da devet odbora nije položilo ispit, dok je 160 timova bilo uspešno u radu. Stranačku kontrolu nisu prošli predsednici opština Alibunar, Blace, Merošina Kladovo, Kosjerić...

Krik o gradonačelniku Niša Bulatović ima 34 prekršajne kazne, duguje 70.000, izbegao zatvor Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ima više desetina prekršajnih prijava, a za neke kazne i dan-danas duguje. Neke su mu bile preinačene i u kaznu zatvora, ali ih nikada nije odslužio, piše Krik.

- Gradonačelnik Niša je prekršajno kažnjen najmanje 34 puta, uglavnom kao odgovorno lice "Jugoistoka" (bio je direktor firme koja je deo EPS), ali i zbog nesavesnog trošenja novca građana dok je upravljao niškom opštinom Crveni krst. Bulatović nerado plaća novčane kazne, te su u nekoliko slučajeva one bile preinačene u kazne zatvora koje nikada nije odslužio. Prema evidenciji neplaćenih kazni, duguje još gotovo 70.000 dinara - navodi Krik.

Dodaje da je državni revizor utvrdio da je on nesavesno trošio državni novac:

- Pre dolaska na mesto gradonačelnika, od 2012. do 2014. vodio je nišku opštinu Crveni krst. Zbog nezakonitog trošenja novca građana, Državna revizorska institucija podnela je prijavu protiv njega, a sud ga kaznio novčano.

Kurir/Katarina Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track