AFERA U BRUSU! SEKRETARICA DOBILA 15.000 LASCIVNIH PORUKA: Devojka koju je Jutka godinama zlostavljao napustila SNS, on još u fotelji predsednika opštine Brus!
Foto: Marina Lopičić

Saslušanje U Osnovnom tužilaštvu u Kruševcu

AFERA U BRUSU! SEKRETARICA DOBILA 15.000 LASCIVNIH PORUKA: Devojka koju je Jutka godinama zlostavljao napustila SNS, on još u fotelji predsednika opštine Brus!

Politika -

Trpela sam jezive stvari dve godine. Hiljade poruka mi je stizalo. Sa strahom sam odlazila na posao i tamo me je ponovo uznemiravao. Kada više psihički nisam mogla da izdržim, obratila sam se svojoj stranci. Očekivala sam oštru reakciju, a nisam dobila ni reč odgovora, ni moralnu podršku, ništa, rekla je Marija Lukić

Jedna od žrtava seksualnog uznemiravanja predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke juče je uzela ispisnicu iz Srpske napredne stranke.

Reč je o Mariji Lukić, bivšoj sekretarici Jeličića kojoj je on za dve godine poslao preko 15.000 lascivnih SMS-ova i koja je prva od žrtava rešila da progovori javno.

Rastrzana između jezivih stvari koje je trpela godinama, uključujući i nasilno ljubljenje i pretnje koje svakodnevno trpi od kada je prijavila nasilnika, Lukićeva je zaključila da joj više nije mesto u SNS.

Ona je potvrdila da više nije članica ove stranke i objasnila koji su razlozi za takvu njenu odluku.

Marija Lukić
Marija Lukićfoto: Printscreen

- Trpela sam jezive stvari dve godine. Hiljade poruka mi je stizalo. Sa strahom sam odlazila na posao i tamo me je ponovo uznemiravao. Kada više psihički nisam mogla da izdržim, obratila sam se svojoj stranci.

Pisala sam pismo potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, predsedniku Izvršnog odbora Darku Glišiću, Bratislavu Gašiću i kabinetu predsednika Vučića. Očekivala sam oštru reakciju, a nisam dobila ni reč odgovora, ni moralnu podršku, ništa - rekla je Marija Lukić i dodala da ne želi da bude u organizaciji čiji je poverenik neko ko seksualno uznemirava žene.

Kaže da je kap koja je prelila čašu bilo to što su iz vrha SNS menjali izjave u vezi sa Jeličićem.

Pošto je priča o seksualnom uznemiravanju dospela u javnost, prvo je rečeno da će Jeličić biti izbačen ako postoji i trunka dokaza. Kada je slučaj dospeo do tužilaštva, rekli su da se čeka optužnica i da će stranka, ukoliko ona bude podignuta, isključiti Jutku.

Pre tri dana Darko Glišić je rekao da će Jeličić biti isključen kada bude doneta pravosnažna presuda da je kriv?!

Darko Glišić
Darko Glišićfoto: Zorana Jevtić

Glišić juče nije odgovarao na pitanja u slučaju Jutka.

SNS je smenio devet lokalnih predsednika opština iz svojih redova, ali ne i Jeličića. Indikativno je da su svi smenjeni optuživani za daleko manja krivična dela ili prekršaje.

Jeličić nije optužen samo za seksualno uznemiravanje i ucenjivanje već je upleten u brojne malverzacije u opštini Brus na čijem je čelu.

Njemu se na teret stavlja prodaja opštinskog zemljišta po povlašćenim cenama, prodaja Bruske kuće, kupovina i finansiranje lokalnog fudbalskog kluba novcem građana Brusa, što je protivzakonito...

Milutin Jeličić Jutka
Milutin Jeličić Jutkafoto: Printscreen

I drugi članovi SNS u Brusu spremaju se da napuste stranku i to će uraditi u narednim danima.

U Osnovnom tužilaštvu u Kruševcu juče je održano još jedno saslušanje. Saslušana je upravo Marija Lukić i Ivan Marković, svedok Slavoljuba Milanovića, supruga jedne od žrtava. Saslušanje Lukićeve trajalo je oko sat i po.

- Potvrdila sam sve i iznela hronološki poslagane poruke iz kojih se vidi priznanje onoga što mi je radio. Takvih poruka ima na desetine. Rekla sam da nijednoj ženi ne bih poželela da prođe ono što smo ja i ostale žrtve. Iako je on predsednik opštine, to mu ne daje za pravo da se poziva na zaštitu partije i iživljava se nad ženama - ističe Lukićeva.

Branilac Milutina Jeličića na saslušanju je rekao da Jutki ne može da se stavlja na teret to delo jer je zakon o polnom uznemiravanju stupio na snagu 1. jula 2017. godine, što je svojevrsno priznanje, a Lukićeva je dostavila poruke iz kojih se vidi da su poslate posle pomenutog datuma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track