SEKSUALNI PREDATOR JUTKA KREĆE U OSVETU: Hoće da ruši lokal muža jedne od žrtava, odluku donela Skupština na sednici održanoj PREKOSUTRA!?
Foto: Printscreen, Nebojša Mandić

skandalozno

SEKSUALNI PREDATOR JUTKA KREĆE U OSVETU: Hoće da ruši lokal muža jedne od žrtava, odluku donela Skupština na sednici održanoj PREKOSUTRA!?

Društvo -

Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka juče je saslušan povodom optužbi sa seksualno uznemiravanje, posle čega je pušten da se brani sa slobode. Ceo Brus je šokiran činjenicama o dugogodišnjem uznemiravanju koje je od Jutke doživljavao više žena, ali, nesvakidašnja odluka Skupštine opštine Brus sugeriše da je Jutka odlučio da krene u kontranapad i da iz osvete sruši frizerski salon Nenada Lukića, muža Marije Lukić koja se prva odvažila da nasilnika prijavi, a ceo slućaj iznese uz javnost.

Na dokumentu koji je došao u posed Kurira zabeležena je odluka Skupštine o rušenju privremenog objekta u 1. zoni Brusa, ali se na dokumentu navodi da je sednici održana 23. 03. 2018. godine - odnosno u petak, što je tek prekosutra.

foto: Printscreen

Na toj sednici, koja je dakle održana sutra, doneta je Odluka o "usvajanju prvog dopunjenog-izmenjenog plana i programa postavljanja objekata privremenog karaktera na teritoriji opštine Brus". Njome se ukida dozvola za kiosk koji se nalazi 1. zoni Brusa, u ulici Kralja Petra prvog.

Na tom mestu se nalazi frizerski salon, koji je u vlasništvu Bobana Lukića, supruga Marije Lukić, bivše sekretarice Mulitina Jeličića, koja je protiv svog nekadašnjeg šefa podnela krivičnu prijavu.

- Taj lokal na tom mestu radi još od 1978. godine, a odluka o njegovom uklanjanju je doneta pre tri dana, potpuno nezakonito. Sednica skupštine nije ni održana. U Brusu u 1. zoni postoji još pet takvih lokala, ali oni nisu ni spomenuti. Mi ćemo pokušati da se pravno branimo, pa ako je ovo zemnlja u kojoj se poštuje red i zakon nadamo se da ćemo se odbraniti, kaže za Kurir Boban Lukić, vlasnik frizerskog salona i suprug Marije Lukić.

foto: Printscreen

Marija Lukić, koja je zbog celog slučaja doživela velike neprijatnosti i pretnje, za Kurir takođe naglašava da je odluka Skupštine opštine Brus doneta potpuno nezakonito.

- Frizerski salon se nalazi u privremenom lokacijskom objektu. U toj zoni Brusa ima još pet takvih objekata, ali ni za jedan drugi lokal nije izdat nalog. Ostali se ne diraju. Sve ovo se dešava posle krivične prijave koju sam podnela. Jutka mi je pretio da će ukloniti objekat ako izađem u javnost. Taj dokument je protivzakonito donesen. Na zavodnom pečatu stoji datum 19. mart, iako skupština nije zasedala, dok se u dokumentu navodi da je sednica održana 23. marta, navodi Marija Lukić i dodaje:

- Dobijala sam brojne pretnje, a zatim sam dobila otkaz. Inače smo podstanari i imamo dva mala deteta, a sada možemo da ostanemo bez prihoda, kaže Lukićeva za Kurir.

foto: Printscreen

Navode Marije Lukić i njenog supruga smo pokušali da proverimo u razgovoru sa samim Jeličićem, ali njegovi telefonski brojevi poznati Kuriru nisu bili dostupni.

Marija Lukić je od Jeličića za dve godine dobila oko 15.000 SMS-ova neprimerenog sadržaja, a kada se usudila da sve objavi na svom Fejsbuku, usledile su pretnje. Trojica Jeličićevih ljudi su je naterala da sve izbriše. Posle toga se preselila, nije odlazila na posao niti je decu slala u školu iz straha.

Milutin Jeličić Jutka saslušan je juče u Upravi kriminalističke policije u Kruševcu, a na saslušanju koje je trajalo gotovo osam sati Jeličić je dao izjavu u kojoj je negirao optužbe. Potom je, odlukom Tužilaštva, pušten da se brani sa slobode.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja