STIŽE GA RUKA PRAVDE: Jutka na sve načine pokušava da se spase, ali optužnica protiv njega je već napisana
Foto: Youtube Printscreen

seksualno zlostavljanje

STIŽE GA RUKA PRAVDE: Jutka na sve načine pokušava da se spase, ali optužnica protiv njega je već napisana

Društvo -

Optužnica protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke biće podignuta najverovatnije sledeće nedelje. Prema saznanjima iz istrage, dokazi da je Jeličić zlostavljao, seksualno uznemiravao, ucenjivao i maltretirao žene, za šta ga je prijavilo njih pet, postoje za tri ili četiri žrtve. U ostalim slučajevima postoji samo njihova reč, što je najteže dokazati.

- Razmatra se medicinska dokumentacija Snežane Bojić, budući da je Jeličić nju napastvovao. Ona je odmah u pratnji oca otišla kod lekara, jer je imala modrice po telu. Međutim, problem je što je slučaj policiji prijavila mnogo kasnije. Sada se sagledavaju činjenice i očekuje se da krivični postupak krene možda već od ponedeljka - navodi izvor upoznat sa detaljima.

foto: Printscreen

Kako se nezvanično saznaje, za ovaj slučaj trebalo bi da bude nadležan sud u Kruševcu, navodi Blic.

- Brus je mala sredina, veće su šanse da bude pritisaka na sudiju, zato se radi na tome da se predmet izmesti - otkriva sagovornik.

Podsetimo, Jeličića su žene prijavile da im je tražio seks i nudio zaposlenje zauzvrat. Jeličić je saslušan u policiji, ali mu nije određeno zadržavanje.

Pet žena optužilo ga za seksualno uznemiravanje: Milutin Jeličić Jutka U međuvremenu, dok optužnica protiv Jeličića još nije podignuta, on koristi svaku priliku da utiče na žrtve, što pokazuje da je odluka nadležnih da bude pušten da se brani sa slobode u najmanju ruku neadekvatna.

Prema pisanju Blica, , Jeličićevi ljudi nude žrtvama novac, zaposlenje i razne druge privilegije kako bi odustale od tužbi i javno rekle kako nisu govorile istinu.

Po Brusu se priča da su neke žrtve prihvatile novac, što je unelo paniku među žene koje je Jeličić uznemiravao.

- Priča se da nudi i po nekoliko desetina hiljada evra - kaže sagovornik.

foto: Marina Lopičić, Printscreen, Facebook

Opština ruši žrtvin lokal

Na jučerašnjoj sednici SO Brus, sa 19 glasova od 29 odbornika, usvojena je odluka da se lokal supruga Marije Lukić, Jeličićeve sekretarice koja ga je optužila za seksualno uznemiravanje, ukloni iz centra opštine. Taj objekat u kom posluje frizerski salon je na tom mestu od 1976. i do sada nije bilo reči o uklanjanju. Tek kada je Lukićeva javno progovorila o uznemiravanju i lascivnim porukama koje joj Jeličić šalje, stigla je kazna.

Odbornici koji nisu glasali za rušenje, među kojima su i Jeličićeve kolege iz SNS, te odbornici SPS, pokušali su da na dnevni red stave temu seksualnog uznemiravanja, ali nisu imali većinu.

(Kurir.rs/Blic, I.M.Jasnić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) DA LI ĆE SRBIJA POVUĆI POTPIS SA BRISELSKOG SPORAZUMA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track