BRUS SE TRESE ZBOG AFERE PREDSEDNIKA OPŠTINE: Jutka sad nudi novac i radna mesta da ućutka žrtve seksualnog nasilja?
Foto: Youtube Printscreen

nisu upalile pretnje

BRUS SE TRESE ZBOG AFERE PREDSEDNIKA OPŠTINE: Jutka sad nudi novac i radna mesta da ućutka žrtve seksualnog nasilja?

Društvo -

Predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka na sve načine pokušava da utiče na žrtve da povuku prijave koje su protiv njega podignute.

Odmah nakon saslušanja u kruševačkom UKP-u koje je trajalo više od osam sati, Jeličić je sa saradnicima seo u lokalnu piceriju da proslavi to što mu nije određen pritvor. On je već tada rekao da će platiti koliko god bude trebalo žrtvama da povuku sve što su rekle, a jedan od izvora Blicakaže da je Jutka spreman da plati i do nekoliko desetina hiljada evra.

- Njegovi najbliži saradnici su već obilazili pojedine žrtve. Nudili su novac. Reč je o ogromnim sumama novca koje su potpuno nezamislive i za nekog u Beogradu, a kamoli u ovako maloj sredini kakva je Brus - kaže izvor lista i dodaje da nije u opticaju samo novac već se obećavaju i radna mesta i različite druge privilegije. Osim što se od žrtava traži da povuku tužbe, traže im i da javno daju izjave da su lagale i da seksualnog uznemiravanja ni bilo kakvog drugog napastvovanja nije bilo.

- Nije nam svejedno. Kroz Brus se pronela priča da su neke od žrtava prihvatile novac, plašimo se kako će se ovo završiti - navodi sagovornik.

Da je odluka tužioca da pusti Jeličića da se brani sa slobode u najmanju ruku bila neadekvatna, pokazuje i odluka Veća Skupštine opštine Brus da lokal supruga Marije Lukić, prve žrtve koja je prijavila Jeličića, bude uklonjen iz centra grada.

Marija Lukić je zato juče u pratnji advokata spornu odluku odnela u Više javno tužilaštvo u Kruševcu. Dežurni tužilac je rekao da će, s obzirom na to da se ne radi o pretnji po bezbednost, proslediti sve policiji, a da će i Lukićeva i svi članovi skupštinskog veća biti pozvani da daju izjavu.

- Ovo je direktan uticaj na svedoka, i to je pokazatelj da je Jeličiću morao da bude određen pritvor. Zato sam izbegavala sve vreme da prijavim uznemiravanje i trpela sam jer sam se plašila da do ovoga može doći - kaže za Marija Lukić.

Milutin Jeličić je na saslušanju negirao navode svih žrtava. On je istražiteljima rekao da su „žrtve njegove drugarice”, da nije bilo pipkanja niti slanja vulgarnih SMS-ova. - Rekao je da su se pojedine žene njemu nabacivale, ali da on nije bio zainteresovan - ispričao je jedan od sagovornika našeg lista.

Na pitanje kako tumači to što ga je najmanje deset žena prijavilo, Jeličić je rekao da mu je sve namešteno.

(Kurir.rs/Blic/Ivana Mastilović Jasnić)

Foto Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track