Foto: Beta/Slobodan Miljević

SAMIT LIDERA REGIONA

GOSTILI SE U SARAJEVU: Evo šta su jeli lideri regiona, a ko je morao da ruča na zidiću ispred Parlamenta (VIDEO)

Politički lideri regiona na današnjem panelu tokom godišnjeg sastanka EBRD-a u Sarajevu diskutovali su o ekonomskim i političkim pitanjima, razvoju i saradnji država u susedstvu.

Bosna i Hercegovina
> 16:24h

Tom prilikom balkanskim liderima bila je servirana i zakuska.

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, Ana Brnabić, Zoran Zaev i Edi Rama, premijeri Srbije, Severne Makedonije i Albanije, mogli su da probaju suvo meso, sir, masline i šunku, koji su bili posluženi kao hladna predjela. Uz slana jela, liderima su bila servirana i slatka peciva i voćne salate.

foto: Beta/Slobodan Miljević

Za piće je bilo posluženo svima isto - smuti, voda i kafa. Posle obraćanja na panelu, lideri su otišli u hotel na ručak, gde su, između ostalog, probali najukusnije bosanske specijalitete.

foto: Avaz.ba

Ostali učesnici konferencije poslužili su se raznovrsnom hranom koja je bila servirana na švedskom stolu u šatoru ispred zgrade Parlamenta.

foto: Avaz.ba

Na stolu su mogli da se nađu različiti riblji i mesni specijaliteti, salate, voće, suhomesnati i sirni proizvodi... Za piće je služeno sve - bezalkoholni i alkoholni napici.

foto: Avaz.ba

Takođe, učesnici koji su bili ispred Parlamenta nisu imali adekvatno mesto, odnosno, sto i stolice, kako bi ručali, tako da su iskoristili zidiće koji se nalaze na platou ispred zgrade i tu servirali svoj ručak.

foto: Avaz.ba

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: